Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος γύρος χρηματοδότησης 30 εκατ. δολ. στην Elance-oDesk

Η εταιρεία Elance-oDesk αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης και πρόσληψης ελεύθερων επαγγελματιών (freelancers). Προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2013 από την συγχώνευση των Elance και oDesk (η οποία είχε δημιουργηθεί από δύο Έλληνες στην Αμερική), τις δύο τότε μεγαλύτερες αντίστοιχες πλατφόρμες.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 30 εκατ. δολ. με κύριο επενδυτή την Benchmark και συμμετόχους τις T. Rowe Price, FirstMark, Sigma West, NEA and the Stripes Group, οι οποίες είχαν επενδύσει και παλαιότερα στις εταιρείες.

Παράλληλα, η εταιρεία δημοσίευσε μία ετήσια αναφορά στην οποία καταγράφεται ότι οι 13 εκατ. συνεργαζόμενοι με αυτήν ελεύθεροι επαγγελματίες κερδίζουν 900 εκατ. δολ. ετησίως, ενώ οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα δημοσιεύουν πάνω από 2,7 εκατ. αγγελίες εργασίας και πραγματοποιούν 100 εκατ. αναζητήσεις επαγγελματιών σε 180 χώρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του τμήματα data της εταιρείας, προκειμένου η πλατφόρμα να δημιουργεί καλύτερα αποτελέσματα αναζητήσεων που θα επιτρέπει πιο αποτελεσματικές επαγγελματικές επαφές μεταξύ των χρηστών.

2014-annual-impact-report-infographic

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις