Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα ιπτάμενα ταξί της Volocopter πέταξαν γύρω από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι

Η Γερμανική startup Volocopter ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία που πέταξε ένα αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) σε διεθνή αερολιμένα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο την Παρασκευή, στο οποίο φαίνεται ένα από τα πενταθέσια ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα όχηματά της να πετά γύρω από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι. Όπως είναι γνωστό, η Volocopter προορίζει αυτά τα αεροσκάφη για “ταξί”.

Σύμφωνα με το The Verge, αυτή δεν ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση της Volocopter, ωστόσο αποτελεί “ορόσημο” λόγω της συνεργασίας με ένα διεθνές αεροδρόμιο. Τέτοιου είδους συνεργασίες θα αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον τέτοιου είδους αεροσκαφών.

Η Volocopter έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στα ιπτάμενα ταξί της από το 2011 και από τότε έχει εξελιχθεί πολύ, κερδίζοντας έτσι σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με την Intel, που της παρέχει τεχνολογία και βοήθεια και με την Daimler, η οποία το 2017 επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

Οι περισσότερες εταιρείες σε αυτόν τον χώρο βρίσκονται ακόμα στη φάση των δοκιμών και πολλές δεν έχουν φτάσει καν εκεί, οπότε είναι σίγουρο ότι θα αργήσουμε λίγο να δούμε κάποια εταιρεία να μεταφέρει επιβάτες ή φορτία σε πραγματικές διαδρομές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις