Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cazoo: 27,7 εκατ. ευρώ σήκωσε το marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα, η Cazoo, μια νέα πλατφόρμα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σήκωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 27,7 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την μέχρι σήμερα χρηματοδότησή της στα 60 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το EU-Startups, η βρετανική startup σκοπεύει να κάνει την αγορά αυτοκινήτου παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη online αγορά, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες αυτοκίνητα και να παραλάβουν αυτό που επιθυμούν μέσα σε 48 ώρες.

Η Cazoo, που ιδρύθηκε μόλις πριν εννέα μήνες και όπως είπαμε δεν έχει λανσαριστεί επίσημα, έχει ήδη πάνω από 100 υπαλλήλους και πολλούς στρατηγικούς συνεργάτες που την υποστηρίζουν σε διάφορους τομείς. Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι διαθέσιμη για χρήση αργότερα φέτος.

Στον τελευταίο γύρο ηγήθηκαν υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των dmg ventures (επενδυτικός βραχίονας της DMGT plc), Stride.VC, Octopus Ventures και Entrée Capital. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας και την επένδυση στο marketing και άλλες δραστηριότητες.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κλείσαμε αυτόν τον πρόσθετο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος μας δίνει σημαντική δύναμη για να τροφοδοτήσουμε την ανάπτυξή μας μετά την κυκλοφορία μας αργότερα φέτος”, δήλωσε ο Alex Chesterman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cazoo, ο οποίος στο παρελθόν είχε ιδρύσει την LoveFilm (η οποία πουλήθηκε στην Amazon για 200 εκατ. λίρες το 2010) και την αγορά ακινήτων Zoopla (που πωλήθηκε για πάνω από 2,2 δισ. λίρες πέρυσι).

“Συγκεντρώνουμε μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης και προσβλέπουμε στη μεταμόρφωση της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, προσφέροντας στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου την καλύτερη εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου όσον αφορά την επιλογή, την αξία, την ποιότητα και την ευκολία” συμπλήρωσε.

Στον ίδιο χώρο, στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται η Spotawheel, ένα marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ ολοκληρώνοντας πρόσφατα τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ με κύριους επενδυτές τα funds Venture Friends και Velocity Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις