Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Jump, Lime, Scoot και Spin “ρίχνουν” 10 χιλιάδες πατίνια στο Σαν Φρανσίσκο

Τέσσερις εταιρείες “ενοικίασης” ηλεκτρικών πατινιών κατάφεραν να κερδίσουν την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι Jump, Lime, Scoot και Spin θα έχουν πλέον μόνιμη παρουσία στους δρόμους της πόλεις, αλλά με όρους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο (SFMTA), κάθε εταιρεία θα επιτρέπεται να νοικιάζει 1.000 σκούτερ, ωστόσο θα μπορεί να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 2.500, αν πληρεί με συνέπεια τις απαιτήσεις σε επίπεδο υπηρεσιών που καθορίζονται από την υπηρεσία.

Η SFMTA αξιολόγησε τις εταιρείες με βάση τα πρότυπα ασφάλειας, τα οχήματα, τις δομές τιμολόγησης, την ασφάλεια των αναβατών, τις πρακτικές επαναφόρτισης και συντήρησης, τις προσλήψεις και την εργασία, την εμπλοκή της κάθε εταιρείας με τις γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο αλλά και την εμπειρία και τα “προσόντα” των εταιρειών.

Πέρυσι, μόνοι η Scoot και η Skip είχαν λάβει σχετικές άδειες στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, αφήνοντας “πίσω” περίπου δώδεκα εταιρείες. Αυτό ήταν κάτι σαν πείραμα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της SFMTA, εξηγώντας ότι “δούλεψε” και γι’ αυτό αποφάσισαν (με ψηφοφορία) να διπλασιάσουν τις άδειες, τα πατίνια που κυκλοφορούν στην πόλη και τις γειτονιές που επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Η απόφαση αυτή “βγάζει”, από τις 15 Οκτωβρίου, περίπου 10 χιλ. πατίνια στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και δεν χάρηκαν όλοι με αυτό. Πολλές κοινότητες της πόλης διαμαρτύρονται λέγοντας ότι η SFMTA θα έπρεπε να μιλήσει περισσότερο μαζί τους πριν λάβει μια τέτοια απόφαση ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη υποδομών και φόβο τραυματισμών .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις