Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Picnic: Χρηματοδότηση-μαμούθ για το Ολλανδικό online σούπερ μάρκετ

Το Picnic, το Ολλανδικό online σούπερ μάρκετ σήκωσε χρηματοδότη-μαμούθ ύψους 250 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει ένα τεράστιο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής στην Ουτρέχτη, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το νέο κέντρο, το οποίο θα έχει έκταση 42.000 τ.μ., θα  απασχολεί χίλια άτομα, θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί 150.000 νοικοκυριά εβδομαδιαίως και θα είναι «η πιο βιώσιμη υποδομή για παραδόσεις στο σπίτι» που υπάρχει, δήλωσαν οι ιδρυτές του Picnic σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις πριν τέσσερα χρόνια, διαθέτει αυτή τη στιγμή επτά κέντρα διανομής –  τα οποία θα συνεχίσουν να “τρέχουν” κανονικά μέχρι το άνοιγμα του νέου- και παραδίδει προϊόντα σούπερ μάρκετ σε 125 πόλεις στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί σε μια σχετικά νέα ολλανδική εταιρεία, ξεπερνώντας τη χρηματοδότηση 227 εκατ. ευρώ που είχε σηκώσει το σύστημα πληρωμών Adyen το 2014 και την επένδυση 243 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η πλατφόρμα GitLab τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τα 250 εκατ., τα 50 εξασφαλίστηκαν με τη μορφή δανείου από την Ολλανδική τράπεζα ABN AMRO ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από επενδυτές που είχαν ηγηθεί του προηγούμενου γύρου χρηματοδότησης της, πριν από δύο χρόνια.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων επιδεικνύει εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, όπου οι online πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων βρίσκονται σε άνοδο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2018, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα άγγιξαν τα €28,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 47,5% σε σχέση με το 2017.

Στον συγκεκριμένο χώρο αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται η Startup E-Fresh και Caremarket.gr (πρώην Yoda.gr). Παρόμοιες προσπάθειες φυσικά κάνουν και τα μεγάλα σουπερμάρκετ, όπως ο Βασιλόπουλος, τα MyMarket και άλλα, τα οποία επενδύουν όλο και περισσότερο σε online καταστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις