Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άμστερνταμ: 5 εκατ. ευρώ και startup visa για την ανάπτυξη του startup οικοσυστήματος

Ένα πολυετές πρόγραμμα υποστήριξης των ολλανδικών startups ανακοίνωσε ο Δήμος του Άμστερνταμ. Συγκεκριμένα η πόλη θα επενδύσει 5,2 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα StartupAmsterdam, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα από τα τρία μεγαλύτερα ευρωπαϊκά hubs μέχρι το 2018.

Το πρόγραμμα δράσεων έχει αναπτυχθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ και το υπ. Οικονομικών της χώρας με στόχο να κάνει την πόλη πιο ελκυστικό προορισμό για τις εγχώριες startups αλλά και προορισμό εγκατάστασης για διεθνείς εταιρείες.

Στο πλαίσιο της δράσης θα δημιουργηθούν “Startup & Coding Academies“, όπου περίπου 150 επιχειρηματίες ετησίως θα εκπαιδεύονται ώστε να γίνονται software developers, ενώ 500.000 ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας όπου οι startups θα μπορούν να δημοσιεύουν αγγελίες αναζήτησης ταλέντου από τη διεθνή αγορά. Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδιασμούς για να προσελκύσει περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια στο Άμστερνταμ και για να διοργανωθούν περισσότερες εκδηλώσεις και εκθέσεις σχετικές με τεχνολογία.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός αυτός έρχεται λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή μίας ρύθμισης που από 1η Ιανουαρίου επιτρέπει σε επιχειρηματίες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν προσωρινή άδεια παραμονής στην Ολλανδία, προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα σε έναν χρόνο μία καινοτόμο νέα επιχείρηση από την χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις