Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γαλλική Chronolife λανσάρει T-shirt που παρακολουθεί την υγεία μας!

Η Chronolife, μια HealthTech με έδρα το Παρίσι, σήκωσε έναν γύρο χρηματοδότησης από τις iBionext, Adrea, and Celeste Management με στόχο να λανσάρει εμπορικά το Nexhin, ένα “έξυπνο T-shirt” που παρακολουθεί έξι βασικές φυσιολογικές παραμέτρους – και μπορεί να “μπει” στο πλυντήριο!

Η πλατφόρμα Nexhin χρησιμοποιεί 10 βιομετρικούς αισθητήρες στο T-shirt, οι οποίοι παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη, την κοιλιακή και θωρακική αναπνοή, τη θερμοκρασία του σώματος, τη σωματική άσκηση και άλλες λειτουργίες. Όλα τα δεδομένα “μεταφέρονται” μέσω Bluetooth στο smartphone του χρήστη και, αφού μετατραπούν σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες μέσω του αλγόριθμου της Chronolife, μπορούν να “εξεταστούν” με ασφάλεια από επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με το Tech.eu, τo T-shirt διαθέτει μπαταρία με διάρκεια ζωής 24 ωρών η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε λίγες ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φροντίδα ηλικιωμένων στο σπίτι, διαχείριση χρόνιων ασθενειών, αθλητική αποκατάσταση, στρατιωτική εκπαίδευση και σε πολλούς άλλους άλλους τομείς.

“Το T-shirt Nexkin κάνει την […] παρακολούθηση της υγείας τόσο οικονομική όσο και βολική σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών και τομέων, από τις φαρμακευτικές δοκιμές έως την φροντίδα ηλικιωμένων», δήλωσε ο Laurent Vandebrouck, CEO της Chronolife. “…Παρέχουμε δυνατότητες βιομετρικής παρακολούθησης που θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές και οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας αλληλεπιδρούν με τους ασθενείς”.

Η τεχνολογία της Chronolife έχει λάβει τη σήμανση CE στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να λάβει ιατρικές πιστοποιήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίες θα επιτρέψουν την εμπορική της επέκταση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις