Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bolt εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Η Bolt, η ανταγωνίστρια της Uber από την Εσθονία, εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, τον κύριο πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στο Ταλίν από τον Markus Villig και σήμερα διαθέτει 30 εκατομμύρια χρήστες σε 35 χώρες παγκοσμίως. Εκτός από κοινόχρηστες μετακινήσεις, η εταιρεία πρόσφατα ξεκίνησε και τη διανομή φαγητού στην Εσθονία. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη προϊόντων και την έρευνα, τη βελτίωση της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας των υπηρεσιών της Bolt.

Ο Villig, ο οποίος είναι και ο CEO της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: “Η κινητικότητα είναι ένας από τους τομείς όπου η Ευρώπη θα επωφεληθεί πραγματικά από έναν τοπικό πρωταθλητή που μοιράζεται τις αξίες των Ευρωπαίων καταναλωτών και των ρυθμιστικών αρχών. Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εντάσσεται στους υποστηρικτές της Bolt, καθώς αυτό μας επιτρέπει να κινηθούμε ταχύτερα προς την εξυπηρέτηση πολλών περισσότερων ανθρώπων στην Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Alexander Stubb, σχολίασε: “Η Bolt αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της ευρωπαϊκής αριστείας στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Όπως λένε, το να μένεις στάσιμος σε πάει πίσω, και η Bolt δεν μένει ποτέ στάσιμη. Η Τράπεζα είναι πολύ ευτυχής που στηρίζει την εταιρεία για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, καθώς και για την εξάπλωσή της σε νέους τομείς υπηρεσιών”.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο CEO τη Bolt είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του “πλησιάζει” την κερδοφορία στις περισσότερες από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Πιο συγκεκριμένα, ο Markus Villig είχε αναφέρει στο CNBC, ότι η εταιρεία είναι κοντά στον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων στο 66% των αγορών, και είχε προσθέσει ότι η Bolt είναι η είναι η “οικονομικά αποδοτικότερη εταιρεία (αυτού του είδους) στον κόσμο”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις