Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο επενδυτής Kobe Bryant

Ο θρύλος του NBA, Kobe Bryant, έφυγε χθες από τη ζωή, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Gianna Bryant, σκορπώντας θλίψη στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο γνωστός σε όλους “Μπλακ Μάμπα” ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αθλητές.

Πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για δύο συνεχείς χρονιές (2006-2007), δύο φορές MVP των τελικών, μία φορά πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου, 18 παρουσίες σε All-Star Game, δύο ολυμπιακά χρυσά μετάλλια σε Πεκίνο το 2008 και Λονδίνο το 2012 και το “βιογραφικό” του δεν τελειώνει εκεί.

Αυτό που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Kobe Bryant είχε διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον κόσμο των επιχειρήσεων και των Startups, ως επενδυτής (και όχι μόνο).

Το 2016, μετά την απόσυρσή του από το NBA, ο Bryant ίδρυσε ένα VC fund 100 εκατ. δολαρίων μαζί με τον επενδυτή Jeff Stibel, όμως οι επιχειρηματικές του δράσεις είχαν ξεκινήσει αρκετά πιο πριν. Το 2014, για παράδειγμα είχε επενδύσει στην BodyArmor, αποκτώντας μερίδιο 10%. Σήμερα, η αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. Ο Bryant είχε επίσης επενδύσει στην εταιρεία μάρκετινγκ Red Ventures.

Γενικότερα, επένδυε σε εταιρείες οι οποίες “μοιράζονταν το όραμά του”. Το 2016 μάλιστα είχε δηλώσει ότι θέλει να τον θυμούνται για τις επενδύσεις του όσο και για την καριέρα του στο NBA! Ο Bryant ήταν πραγματικά αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε και δεν δίσταζε να ζητήσει βοήθεια από σημαντικά πρόσωπα του χώρου, όταν τη χρειαζόταν. Ο επενδυτής, Chris Sacca, είχε δηλώσει παλιότερα ότι ο Bryant τον καλούσε και του έστελνε μηνύματα συνέχεια ενώ έκανε έρευνα για τα επιχειρηματικά του εγχειρήματα.

“Μάθαινε για τις Startups με την ίδια προσήλωση που είχε στις προπονήσεις, στην αποκατάσταση, σε όλα”, είχε πει χαρακτηριστικά ο Sacca.

Ο ίδιος ο Bryant, σύμφωνα με το CNBC είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει μάθει πολλά από την Oprah Winfrey, τον CEO της Apple, Tim Cook και τον πρώην CEO της Nike, Mark Parker, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των λαθών.

Αυτός είναι και ο λόγος που, στο άκουσμα του θανάτου του, σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος έσπευσε να τον αποχαιρετήσει στα social media. Ανάμεσα σε αυτούς ο Tim Cook, ο πρώην CEO της Microsoft και πρόεδρος των Los Angeles Clippers, Steve Ballmer, και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Mark Cuban.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις