Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η UPS παρήγγειλε 10.000 ηλεκτρικά βαν από τη βρετανική Arrival

Η UPS, ο αμερικανικός κολοσσός των μεταφορών, παρήγγειλε 10.000 ηλεκτρικά ημιφορτηγά από την Arrival, μια τεχνολογική Startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάποια από τα οχήματα αυτά, πρόκειται να δοκιμαστούν στο Λονδίνο και το Παρίσι μέσα στο 2020.

Αν όλα πάνε όπως υπολογίζεται, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν τα βαν σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ η UPS έχει την οψιόν να αγοράσει άλλα 10.000 οχήματα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα οχήματα αυτά είναι σε μορφή πρωτοτύπου. Σύμφωνα με τον Patrick Bion, chief of product της Arrival, αυτή τη στιγμή έχουν 2,7 μέτρα ύψος, εργονομικό σχεδιασμό και αυτονομία 250 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Τα πρώτα οχήματα της Arrival για τη UPS θα κατασκευαστούν στο Banbury, Oxfordshire, όπου η εταιρεία διατηρεί ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, κατασκευάζουν τα οχήματά τους σε ένα ή παραπάνω μεγάλα εργοστάσια και στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο. Η Arrival, ωστόσο, θέλει να δημιουργεί τα ηλεκτρικά φορτηγά της μέσα σε φθηνότερες και μικρότερες εγκαταστάσεις που είναι κοντά στον τελικό πελάτη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η UPS ανακοίνωσε επίσης ότι επενδύει -άγνωστο ποσό- στην Arrival. H χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον πρόσφατο γύρο 100 εκατ. ευρώ που έκλεισε πριν από μερικές μέρες η εταιρεία από τις Hyundai και Kia.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η UPS και η βρετανική Startup είχαν έρθει σε επαφή και στο παρελθόν. Το 2016 η UPS είχε δοκιμάσει 35 οχήματά της στο Λονδίνο και το Παρίσι – όπως σχεδιάζει και τώρα. Η δοκιμή αυτή συνέβαλε, σύμφωνα με τον Bion στο βελτιωθεί τόσο το hardware όσο και το sowftware του οχήματος μέσα από τη χρήση σε πραγματικές συνθήκες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις