Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τη συγχώνευση Uber – DoorDash “ζήτησε” η SoftBank

Την πιθανή συγχώνευση τους φαίνεται να συζήτησαν περίπου έξι μήνες πριν η Uber και η DoorDash, μετά από αίτημα της SoftBank, που είναι μέτοχος και στις δύο εταιρείες.

Οι συνομιλίες δεν κατέληξαν κάπου, αλλά, σύμφωνα με τους Financial Times, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής στο “τραπέζι” των διαπραγματεύσεων ή συγχώνευσης με μια διαφορετική εταιρεία.

Εκείνη την εποχή, τα στελέχη της DoorDash δεν ενθουσιάστηκαν για την ιδέα μιας συγχώνευσης, επειδή θεώρησαν ότι η εταιρεία τους αναπτύσσεται ταχύτερα σε σχέση με την Uber Eats. “Είμαστε σε συνεχή διάλογο με όλους τους μετόχους μας, αλλά για να είμαστε σαφείς: η στρατηγική μας γύρω από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα”, δήλωσε, από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Uber.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία της DoorDash τον Μάιο, μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ήταν στα 12,6 δις και η εταιρεία αυτή τη στιγμή ηγείται της συγκεκριμένης αγοράς. Ενδεικτικά, τον Δεκέμβριο, η DoorDash “πήρε” το 37% των πωλήσεων, ενώ η Uber το 21%. Λέγεται λοιπόν, ότι η πρόταση της SoftBank για συγχώνευση ήρθε καθότι υπήρχαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της Uber.

Γι’ αυτό και οι συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών ξεκίνησαν μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη IPO της Uber. Η SoftBank, άλλωστε, ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρείας κατά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, με μερίδιο 15%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις