Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klarna: Νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. και επέκταση στην Αυστραλία

Η Klarna, σουηδική εταιρεία – πάροχος τραπεζικών υπηρεσιών και μία από τις πιο καλά χρηματοδοτημένες Startups στην Ευρώπη, εξασφάλισε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (CBA).

Η Τράπεζα είχε επενδύσει άλλα 100 εκατ. δολάρια στην Fintech τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης 460 εκατ. δολαρίων, που ανέβασε την αξία της Klara στα 5,5 δις.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία, που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε Σκανδιναβία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, πρόκειται να επεκταθεί στην Αυστραλία, λίγο μετά την είσοδό της στη Νέα Ζηλανδία.

Η επένδυση αυτή ανεβάζει επίσης το μετοχικό μερίδιο της CBA στο 5,5% από το αρχικό 1,8%, πράγμα που -μεταξύ άλλων- σημαίνει ότι οι πελάτες της τράπεζας θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Klarna, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών.

“Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να υπάρχουν δύο εφαρμογές οι οποίες θα συνυπάρχουν και θα βοηθούν η μία της άλλη – η δική μας θα επικεντρώνεται περισσότερο στις αγορές και τα ψώνια και η δική τους πιο πολύ στο τραπεζικό κομμάτι”, δήλωσε ο Sebastian Siemiatkowski, συνιδρυτής και CEO της Klarna, στο Business Insider σχετικά με την επένδυση.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της επένδυσης, η τράπεζα και η Klarna θα συγχρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες της δεύτερης σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και θα κατέχουν 50% έκαστη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις