Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Opera Browser γίνεται Fintech με νέες εξαγορές

H Opera, η εταιρεία πίσω από τον γνωστό browser, εξαγόρασε την PocoSys, μια Startup από την Εσθονία, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό τραπεζικών υπηρεσιών.

Η Opera, μια εταιρεία με πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως στην Ευρώπη, έχει δείξει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τον χώρο του Fintech. To 2018, o Οpera έγινε ένας από τους πρώτους πλοηγούς που υποστήριξε κρυπτονομίσματα, μέσα από ένα ειδικό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων.

Τώρα, με την εξαγορά της PocoSys, η εταιρεία θέλει να μπει για τα καλά στο κομμάτι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και επιδιώκει να προωθήσει μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ του browser και Fintech επιχειρήσεων. Η συμφωνία όμως δεν τελειώνει εκεί – η Opera εξαγοράζει και την Pocopay αδελφή εταιρεία της PocoSys, η οποία η οποία κατέχει άδεια φορέα πληρωμών και παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάπως έτσι, το Ταλίν γίνεται το δεύτερο Fintech Hub της Opera, μετά το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. “Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αρχίζει να αλλάζει ταχύτατα”, δήλωσε σχετικά με τις εξελίξεις αυτές ο Krystian Kolondra, της Opera. “Βλέπουμε πολλές δυνατότητες για καλύτερες και ευκολότερες υπηρεσίες. Περιττό να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για τα μελλοντικά Fintech σχέδια που συνδέονται με την Pocosys και το υπάρχον brand μας. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις