Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

800 εκατ. δολάρια σήκωσαν μόνο τον Ιανουάριο οι Startups στο Ισραήλ

Μετά από ένα ρεκόρ χρηματοδοτήσεων το 2019, με επενδύσεις 8,3 δις δολαρίων, που ακολούθησε μια προηγούμενη χρονιά ρεκόρ, το 2018, με 6,4 δις και το 2017 με 5,24 δις, οι Ισραηλινές Startups φαίνεται να έχουν βάλει σκοπό να συνεχίσουν το “σερί” και το 2020.

Μέσα σε μόλις ένα μήνα της νέας χρονιάς, τον Ιανουάριο, οι τεχνολογικές Startups στη χώρα σήκωσαν πάνω από 800 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Globes. Μάλιστα, το ποσό αυτό μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού κάποιες εταιρείες προτιμούν να λειτουργούν κάτω από μυστικότητα και να μην αποκαλύπτουν τις επενδύσεις που λαμβάνουν.

Στο διάστημα αυτό, τρεις εταιρείες κατάφεραν επίσης να γίνουν “μονόκεροι”. Πρόκειται για την Appsflyer, εταιρεία Marketing analytics που σήκωσε 210 εκατ. δολάρια, την Snyk, εταιρεία cybersecurity που σήκωσε 150 εκατ. δολάρια και την Sisense, εταιρεία business analytics, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση 100 εκατ. δολαρίων.

Άλλοι μεγάλοι γύροι χρηματοδότησης που “έκλεισαν” τον προηγούμενο μήνα ήταν αυτοί της Emendo Biotherapeutics (61 εκατ. δολάρια) και της BigID (50 εκατ. δολάρια). Η τελευταία, μάλιστα, έλαβε τη χρηματοδότηση αυτή μόλις τέσσερις μήνες μετά την προηγούμενη, η οποία ήταν στο ίδιο ποσό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις