Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon προσλαμβάνει πάνω από 36.000 άτομα!

Όχι μία, όχι δύο αλλά 36.305 θέσεις εργασίας είναι αναρτημένες αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα προσλήψεων της Amazon. Κοντά στην πρωτοχρονιά, η Amazon είχε 32.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου αυτές είχαν φτάσει τις 34.500. Σήμερα, λίγες μέρες μετά, οι κενές θέσεις έχουν αυξηθεί κατά 1805!

Όπως φαίνεται, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου “μπήκε” επιθετικά στη νέα χρονιά, θέλοντας να αυξήσει σημαντικά το προσωπικό του.

No alt text provided for this image

 

 

Και, παρ’ότι τα κεντρικά της εταιρείας στη Βιρτζίνια είναι ολοκαίνουργια και σχεδιάζεται άλλο ένα συγκρότημα γραφείων στο Μανχάταν για το 2021, η Amazon δεν περιορίζεται σε προσλήψεις αποκλειστικά για αυτά. Αντιθέτως, οι κενές θέσεις αφορούν τουλάχιστον 50 χώρες.

Από αυτές, ΗΠΑ και Ινδία ξεχωρίζουν, με τις περισσότερες ανάγκες σε τεχνολογικά ταλέντα, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και σε Ευρώπη και Ασία. Το ενδιαφέρον της Amazon για την Ινδία είχε γίνει ξεκάθαρο σε πρόσφατο ταξίδι του Jeff Bezos στη χώρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε την επένδυση 1 δις για την ψηφιοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την εξαγωγή εγχώριων προϊόντων αξίας 10 δις έως το 2025.

No alt text provided for this image

Όσον αφορά τις θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση, με διαφορά πρώτες είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη λογισμικού. 

No alt text provided for this image

Με στοιχεία από Thinknum Media

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις