Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb: Ζημία 322 εκατ. δολαρίων και “αμφιβολίες” για την IPO

Η Airbnb κατέγραψε ζημία κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την επερχόμενη είσοδό της στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Airbnb είχε καθαρές απώλειες ύψους 322 εκατ. δολαρίων, γεγονός που ρίχνει σημαντικά την αξία της, από τα 31 δις που υπολογιζόταν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, το 2017. Η πτώση αυτή, ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμή της πλατφόρμας σε περίπτωση IPO, σύμφωνα με επενδυτές που επικαλείται το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, η Airbnb είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο “μέσα στο 2020”. Άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το πλάνο αυτό, είναι ο κορωνοϊός. Οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Κίνα έχουν πέσει κατά 80% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς οι αγγελίες έχουν “παγώσει” σε πολλές περιοχές της χώρας.

eTrader: Το Airbnb “παλεύει” για την πιο πολυαναμενόμενη IPO του 2020

Σε κάθε περίπτωση, η IPO της Airbnb είναι η πλέον αναμενόμενη του 2020. Σύμφωνα με μη επαληθευμένες πηγές, η Airbnb θα προχωρήσει σε μια ασυνήθιστη απευθείας εγγραφή της εταιρείας. Είναι ακόμη πιθανό ότι δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές, αλλά θα εκχωρηθούν μετοχές που έχουν ήδη εκδοθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις