Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Snapchat “προστατεύει” το κοινό του με νέο εργαλείο ψυχικής υγείας

Το Snapchat λανσάρει το “Here For You”, ένα νέο εργαλείο το οποίο θα εμφανίζει στους χρήστες περιεχόμενο από ειδικούς γύρω από την ψυχική υγεία, όταν αυτοί αναζητούν κάποια ευαίσθητα θέματα όπως είναι η κατάθλιψη, το άγχος ή αυτοκτονία ή το bullying.

Αν κάποιος αναζητήσει για παράδειγμα μια λέξη-κλειδί για τη νευρική ανορεξία, στα αποτελέσματα θα εμφανιστούν κάποιες “παρεμβάσεις” ειδικών πάνω στο θέμα. Η Snap (η εταιρεία πίσω από το Snapchat), δεν έχει αναφέρει ποτέ δημόσια πόσες αναζητήσεις τέτοιου είδους “βλέπει” καθημερινά, ωστόσο είναι γνωστό ότι η πλατφόρμα έχει από τα πιο νεαρά ηλικιακά κοινά στα social media. Για την ακρίβεια, το κοινό της είναι κατά βάση άτομα 13-24 ετών, άτομα δηλαδή ευάλωτα στο bullying – και όχι μόνο.

Το Pinterest “πολεμά” με machine learning το περιεχόμενο που προωθεί τον αυτοτραυματισμό

Η Snap δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προωθεί περιεχόμενο γύρω από την ψυχική υγεία και άλλα μείζονα θέματα όπως οι αντι-εμβολιαστικές πρωτοβουλίες. Το Instagram λάνσαρε πέρυσι τη λειτουργία “Restrict”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να “μπλοκάρουν” προσβλητικά ή παρενοχλητικά σχόλια, προκειμένου να μην μπορεί να τα δει κανένας άλλος. Επίσης, το Pinterest παρέχει “δραστηριότητες συναισθηματικής ευεξίας”, όταν οι χρήστες αναζητούν θέματα όπως το “άγχος” ή η “ανησυχία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις