Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ανακωχή” με την Ευρώπη ζητά το Uber

Καθώς πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απαγορεύουν τη λειτουργία της υπηρεσίας Uber, η αμερικανική εταιρεία πρότεινε μία “νέα συνεργασία με την Ευρώπη“, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας στην ήπειρο, καθώς και να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και να μειώσει τη ρύπανση από τα αυτοκίνητα.

Η πρόταση απευθύνθηκε προς τις ευρωπαϊκές πόλεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Travis Kalanick, στη διάρκεια του συνεδρίου DLD15 στο Μόναχο, πριν λίγες ημέρες.

Ο Kalanick ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση του UberPOOL, μίας υπηρεσίας που διασυνδέει οδηγούς με επιβάτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, και μέσα από αυτό μπορεί να μειώσει κατά 400.000 τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, δημιουργώντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Η εξαγγελία δεν αφορά στις χώρες όπου η εταιρεία συνεργάζεται με επαγγελματίες οδηγούς ταξί, όπως είναι η Ελλάδα.

“Η Uber συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία νέων κανονισμών που διασφαλίζουν την δημόσια ασφάλεια, την ανάπτυξη επιλογών και ανταγωνισμού και την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης και των φορολογικών εσόδων. Μέσα στο 2014, 22 πολιτείες των ΗΠΑ εισήγαγαν νέες νομοθεσίες που ρυθμίζουν το ridesharing. Την προηγούμενη εβδομάδα η Καλκούτα της Ινδίας έκανε το ίδιο, ενώ παρόμοιοι προοδευτικοί νόμοι εξετάζονται αυτή την στιγμή στην Ολλανδία, στις Βρυξέλλες και στο Ελσίνκι”, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

“Η εταιρεία θα εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσει νέες συμμαχίες που θα βασίζονται σε αυτές τις αξίες”, τονίζεται.

Η εταιρεία υπόσχεται επίσης στις πόλεις που θα συνεργαστούν μαζί της για να επιτρέψουν την επέκταση του uberPOOL ότι θα ανοίξει τα δεδομένα και την τεχνολογία της προκειμένου να υπάρξουν συνέργειες που θα δημιουργήσουν οικονομικό αντίκτυπο σε αυτές.

Μία τέτοια συνεργασία ξεκίνησε η Uber στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα από τη Βοστόνη, όπου η εταιρεία θα διαθέτει τα δεδομένα για τις διαδρομές των πελατών της στις δημοτικές αρχές πόλεων όπου δραστηριοποιείται.

Οι πληροφορίες θα είναι ανώνυμες, για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, και έχουν σκοπό να αξιοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση των κυκλοφοριακών συνθηκών στις πόλεις και τις απαραίτητες παρεμβάσεις-ρυθμίσεις.

Ανάμεσα στα δεδομένα που θα παρέχονται στους Δήμους είναι ο χρόνος των διαδρομών, η διάρκεια και η απόστασή τους. Η Πολιτεία της Μασσαχουσέττης έχει εδώ και ένα μήνα εγκρίνει, ως επίσημο μεταφορέα, την Uber. Κατά τον τρόπο αυτό και αυτή την “ανταλλακτική” σχέση, η Uber προσδοκά να “ανοίξει” την αγορά και να θεσμοθετηθεί ως επίσημος μεταφορέας σε όσο δυνατόν περισσότερες πόλεις. Ήδη, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις