Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλική Doctolib «σήκωσε» 500 εκατομμύρια ευρώ

Έχοντας ως απώτερο σκοπό να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα των καθημερινών λειτουργιών του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης σε διεθνές επίπεδο, η Γαλλική Startup Doctolib κατάφερε να αντλήσει το εντυπωσιακό ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, σε μετοχές και χρηματοδότηση χρέους.

Γεγονός, που έστειλε στην… στρατόσφαιρα την χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρείας, καθώς αυτή υπερβαίνει -πλέον- τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Doctolib θεωρείται ως η ηγέτιδα Γαλλική Startup, ξεπερνώντας την Back Market.

Ο υφιστάμενος επενδυτής Eurazeo ηγήθηκε του νέου γύρου χρηματοδότησης, με τους προηγούμενους επενδυτές Bpifrance και General Atlantic να συμμετέχουν εκ νέου.

Η νεοαντληθείσα χρηματοδότηση αναμένεται να αξιοποιηθεί προκειμένου να τροφοδοτήσει περαιτέρω μια προσπάθεια προσλήψεων που στοχεύει κατά την προσεχή πενταετία να έχει αποδώσει «καρπούς» που προσμετρώνται σε 3.500 νέα στελέχη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αριθμώντας κάτι παραπάνω από 300.000 επαγγελματίες ιατρούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία SaaS, έναντι μηνιαίου τιμήματος της τάξεως των 129 ευρώ.

Μια απλή μαθηματική πράξη καταδεικνύει πως τα μηνιαία όσο και σταθερά επαναλαμβανόμενα έσοδα της Doctolibs κινούνται πέριξ των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις