Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H EBRD θα επενδύσει στον πρώτο τεχνολογικό μονόκερο της Μέσης Ανατολής

Σε μια προσπάθεια ενεργούς υποστήριξης της επέκτασης των μεταφορών με λεωφορεία στην Αίγυπτο, ενισχύοντας την ποιότητά τους και βελτιώνοντας την πρόσβαση των γυναικών στις μεταφορές, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) επέλεξε να επενδύσει στη Swvl, έναν πάροχο μεταμορφωτικών λύσεων μαζικής μεταφοράς και διαμοιραζόμενης κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, η EBRD θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Pivotal Holdings Corp, θυγατρική κατά 100% της Swvl Inc. Μάλιστα, η τελευταία αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο τεχνολογικό μονόκερο, που εδρεύει στη Μέση Ανατολή και ο οποίος θα εισαχθεί στο NASDAQ. Όσο για την αρχική αποτίμηση της Swvl, εκτιμάται πως ανέρχεται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Swvl θεωρείται ένας εξαιρετικά καινοτόμος πάροχος τεχνολογίας, που προσφέρει έχει αναπτύξει μια νέα λύση μεταφορών η οποία και αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αστικές μεταφορές στην Αίγυπτο. Κι αυτό, καθώς προσφέρει θέσεις σε μίνι λεωφορεία, τα οποία οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής τηλεφώνου του Swvl.

Η επένδυση της τράπεζας αναμένεται να υποστηρίξει την τεχνολογική ανάπτυξη, την εταιρική επέκταση και την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Swvl στην Αίγυπτο, η οποία μέχρι ώρας αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις