Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BMW «κοντά» στις Startups!

Το BMW Startup Garage, μέσω του οποίου θα είναι σε θέση να αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες των πλέον καινοτόμων startups, δημιούργησε το BMW Group.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών με το ευρύτερο startup οικοσύστημα εκ μέρους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η τελευταία έχει δημιουργήσει την BMW i Ventures, μια  εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου που προάγει τη συνεργασία με νέες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις αστικής μετακίνησης. Επιπροσθέτως, το BMW Group έχει «ενώσει» τις δυνάμεις του με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Δημιουργίας – UnternehmerTUM – του Πολυτεχνείου του Μονάχου, αναφορικά με τη λειτουργία του προγράμματος «TEchFounders» που σχετίζεται με τεχνολογικά startups. Το Accelerator Programme προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και ομάδες startup για καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

BMW_HQ_702x336
«Ανέκαθεν αναζητούσαμε νέες όσο και πρωτοποριακές τεχνολογίες, αλλά μέχρι τώρα ήταν δύσκολο για τα startups να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην εταιρεία. Βλέπετε, οι εσωτερικές διαδικασίες μιας μεγάλης επιχείρησης μπορεί να αποθαρρύνουν τις νεοφϋείς εταιρείες. Βασισμένο σε λιγότερες και αποδοτικές διαδικασίες, το BMW Startup Garage ανοίγει -πλέον- το δρόμο σε γρήγορα και ευέλικτα συνεργατικά projects. Κατ’ αυτό τον τρόπο εντοπίζονται και ενσωματώνονται με ταχύτητα περισσότερες startups», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Gregor Gimmy, Διευθυντής Καινοτομίας στο BMW Startup Garage.

Όποιες εταιρείες startup ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν αίτηση online στο BMW Startup Garage. Κατόπιν, η επιλογή γίνεται απευθείας μέσω του BMW Startup Garage σε σύσκεψη με την ομάδα διαχείρισης καινοτομίας και τα σχετικά τμήματα του BMW Group.

Στη συνέχεια, επίλεκτα startups περνούν από ένα ειδικό πρόγραμμα διάρκειας αρκετών μηνών, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η ανάπτυξη ενός λειτουργικού πρωτοτύπου σε τομέα που σχετίζεται με το BMW Group. Συν τοις άλλοις, τα startups υποστηρίζονται στη δημιουργία του δικτύου τους εντός του Group και στην κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις