Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φιλόδοξο ευρωπαϊκό «αντίβαρο» στην Silicon Valley!

Στην προσθήκη 340 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, με την δημιουργία 3,8 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, μειώνοντας την ίδια στιγμή το κόστος της λειτουργίας του δημόσιου τομέα κατά 15-20%, στοχεύει το σχέδιο για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς που θα αφορά τα ψηφιακά αγαθά, κεφάλαια χρηματοδότησης, περιεχόμενο και υπηρεσίες το οποίο και αναμένεται να καταθέσει κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ώθηση για την δημιουργία μιας τέτοιας στρατηγικής φαίνεται πως έδωσε η διαρκώς εντεινόμενη κυριαρχία μιας σειράς Αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως λ.χ. οι Google και Facebook στη Γηραιά Ήπειρο, με την ταυτόχρονη διείσδυση σε τομείς που ξεχωρίζει η Ευρωπαϊκή βιομηχανία, όπως είναι οι δικτυακές υποδομές, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι κατασκευές. Οι προαναφερθέντες τομείς απαρτίζονται από 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις, απασχολώντας 33 εκατομμύρια άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 41% εξ’ αυτών των επιχειρήσεων δεν κάνουν κάποια χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας!

Μάλιστα, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ΙΤ hardware συνδέεται στο internet (βασική αρχή στο Internet of Things), στελέχη της Κοινότητας εκτιμούν πως αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης να στρέψουν τις κύριες βιομηχανίες της στην ψηφιακή εποχή, βοηθώντας αποφασιστικά στην δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας της. Στόχος; Η επαναφορά της Γηραιάς Ηπείρου ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Όπως υπογράμμισε ο Andrus Ansip, Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Ψηφιακή Αγορά«Το μήνυμα που θα επιχειρήσουμε να στείλουμε στους entrepreneurs της δεν είναι άλλο από το να παραμείνουν στην Ευρώπη. Η Ε.Ε. διαθέτει μια δυνητική πελατειακή βάση που απαρτίζεται από 500 εκατομμύρια άτομα, τη στιγμή κατά την οποία αυτή των ΗΠΑ έχει 350 εκατομμύρια. Σήμερα, με την ύπαρξη 28 διαφορετικών νομοθετικών πλαισίων, όσα και οι χώρες-μέλη μας, οι τεχνολογικές εταιρείες δεν μπορούν να αναπτυχθούν στην Ευρώπη. Για αυτό και έφτασε η στιγμή για την ομογενοποίηση και την θέσπιση ενός κοινού, σύγχρονου όσο και ανταγωνιστικού πλαισίου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις