Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η App Annie εξαγόρασε την Mobidia

Σε μια προσπάθειά της να αποτελέσει τις μετρήσεις Nielsen του ψηφιακού κόσμου, η App Annie αποφάσισε να δαπανήσει μέρος των 55 εκατ. δολ. που συγκέντρωσε σε επίπεδο χρηματοδότησης πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να εξαγοράσει την Mobidia Technology Inc.

Η App Annie έχει καταφέρει στα πέντε χρόνια της λειτουργίας της να μετατραπεί από μια startup που διέθετε δωρεάν app rankings και έρευνες αγοράς σε μια εταιρεία η οποία πουλά premium προϊόντα, που με τη σειρά τους δίνουν λεπτομερείς αναφορές και εκτιμήσεις σχετικά με download και έσοδα, χρησιμοποιώντας φίλτρα, όπως λ.χ. ανά εφαρμογή, εκδότη, χώρα κ.ο.κ. Μάλιστα, καθώς καταγράφεται μια «εκρηκτική» πορεία της… οικονομίας των εφαρμογών, η App Annie έχει καταφέρει να «παρακολουθήσει» περισσότερα από 83 δισεκατομμύρια downloads και τουλάχιστον 25 δισ. δολ. σε ακαθάριστα έσοδα!

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς, η App Annie θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της σε νέες χώρες, καλύπτοντας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους 60 αντί για 10 χώρες που είχε προγραμματίσει!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις