Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Brand Networks εξαγόρασε την Shift έναντι 50 εκατ. δολ.

Σε μια κίνηση για την ενσωμάτωση και αξιοποίηση της τεχνολογίας, του πελατολογίου, αλλά και της ομάδας συνεργατών της Shift προκειμένου να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα social marketing, η εταιρεία social marketing Brand Networks προχώρησε στην εξαγορά της έναντι 50 εκατ. δολαρίων.

Ήδη, οι δύο πλευρές κάνουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση ενοποίησης, μέσω της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας RelevanceRank της Shift κατά μήκος της πλατφόρμας της Brand Networks. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η τελευταία θα είναι σε θέση να αξιολογήσει ακόμη και το παραμικρό κομμάτι περιεχομένου με βάση το πως θα αποδίδει σε ποικίλα διαφημιστικά περιβάλλοντα social media. Ταυτόχρονα, θα μπορεί να προτείνει πότε ένας marketer θα πρέπει να αυξήσει το διαθέσιμο budget του στην προβολή ενός προϊόντος για να αυξήσει την αποδοτικότητά του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δύο εταιρείες διαχειρίζονται από κοινού κάτι παραπάνω από 500 εκατ. δολάρια σε διαφημιστική δαπάνη για λογαριασμό 650 brands και διαφημιστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Unilever, Yahoo, AT&T κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται πως προ διετίας, η Brand Networks είχε αποκτήσει την Optimal, ακόμη μια εταιρεία social media διαφήμισης. Τέλος, η Brand Networks άντλησε 68 εκατ. δολαρίων σε έναν και μοναδικό κύκλο χρηματοδότησης, ενώ η Shift συγκέντρωσε 14 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις