Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Maersk: Ο ναυτιλιακός κολοσσός ψάχνει ταλέντα στο…gaming!

Η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία θέλει να προσλάβει νέους που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με στόχο να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

Να εμπλουτίσει τη «δεξαμενή ταλέντων» της επιθυμεί μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, η Maersk. Ωστόσο, αυτή φορά η δανική εταιρεία δεν ψάχνει κόσμο από τον τομέα της ναυτιλίας, αλλά από αυτόν του gaming! Πιο συγκεκριμένα, ο ναυτιλιακός κολοσσός θέλει να προσλάβει περισσότερους νέους που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με σκοπό να βοηθήσουν την εταιρεία να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της τεχνολογίας της Maersk, Angel Donchev, έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση e-sports στην Κοπεγχάγη για να παρουσιάσει στους λάτρεις του gaming τις προοπτικές εργασίας που θα είχαν στην εταιρεία.

Ως γνώστης του gaming, καθώς και ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως gamer, ο Donchev έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δεξιότητες που προσφέρει η ενασχόληση με τον τομέα. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι καθώς η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, οι gamers διαθέτουν δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν με μεγάλη επιτυχία στον εργασιακό χώρο.

«Νομίζω ότι μέσα από το gaming κάποιος μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικές στη σημερινή κοινωνία και μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία στον χώρο εργασίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι υποτιμούν το πόσο χρειάζεται και το τι είδους δεξιότητες αναπτύσσει, και ιδιαίτερα οι περισσότεροι γονείς. Είμαι και εγώ πατέρας δύο παιδιών, οπότε μπορώ να πω ότι δεν το βλέπω πάντα θετικά, αλλά το να έχω την επιμονή να εξασκούμαι μέρα με τη μέρα για να γίνω καλός σε κάτι, είναι και αυτό μια δεξιότητα που απαιτείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Donchev.

Τέλος, ο Kristian Ohrt Dam-Bori, ανώτερος μηχανικός λογισμικού στη Maersk, μέσω ανάρτησής του στο LinkedIn, επισήμανε ότι στον τομέα παροχής υπηρεσιών, πολλοί υπάλληλοι της εταιρείας ήταν επίσης gamers.

«Υπήρχε σίγουρα μια μεγάλη συσχέτιση μεταξύ του παιχνιδιού, της ανάλυσης προβλημάτων και της εξεύρεσης λύσεων, ανεξάρτητα από το τι ρόλο έχει ο καθένας», ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις