Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lancia: Δυναμικό comeback αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η εταιρεία έχει ως στόχο να κυκλοφορεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028

Δυναμική επιστροφή ετοιμάζει η ιστορική ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων Lancia, η οποία ιδρύθηκε το 1906 και πλέον ανήκει στον όμιλο Stellantis μαζί με τις Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, κ.α. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2017 η Fiat αποφάσισε να περιορίσει την παραγωγή της Lancia σε ένα μόνο μοντέλο, το Ypsilon, αποκλειστικά για την αγορά της Ιταλίας.Τώρα όμως, η Lancia ετοιμάζεται να ξεκινήσει μία νέα εποχή, με νέα σχέδια και νέο λογότυπο.

Το νέο λογότυπο

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του 2024 και του 2028 σκοπεύει να λανσάρει τρία νέα μοντέλα: Ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Ypsilon, ένα επίσης νέο ηλεκτρικό Delta και μια «ναυαρχίδα» για την οποία ακόμη δε γνωρίζουμε περισσότερα. Στόχος της εταιρείας είναι, μέχρι το 2028 να κυκλοφορεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Ως εκ τούτου το Ypsilon που κυκλοφορεί τώρα αποκλειστικά στην Ιταλία, σύντομα θα αποσυρθεί.

Τέλος, εκτός από τα σχέδια για τα νέα της οχήματα και το νέο της λογότυπο, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε και μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, στην οποία θα βασιστεί για όλα τα μελλοντικά της μοντέλα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αποκάλυψε ένα άγαλμα με τη χαρακτηριστική ονομασία «Lancia Pu+Ra Zero», ο σχεδιασμός του οποίου είναι βασισμένος στη νέα γλώσσα.

Το «Lancia Pu+Ra Zero»
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις