Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer

Η Microsoft αποφάσισε να απενεργοποιήσει οριστικά τον ιστορικό browser σε ορισμένα συστήματα με Windows 11

Οριστικό αντίο λέει η Microsoft στον Internet Explorer. Ειδικότερα, η εταιρεία αποφάσισε να απενεργοποιήσει ολοκληρωτικά το πρόγραμμα περιήγησης σε ορισμένα συστήματα με Windows 11, σε περίπου δύο μήνες από τώρα.

Στις αρχές του καλοκαιριού η Microsoft είχε σταματήσει και επίσημα την υποστήριξη του Internet Explorer 11 για τα Windows 10, με τον ιστορικό browser να μη λαμβάνει από τότε άλλες ενημερώσεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά η εταιρεία ετοιμάζει το «τελειωτικό χτύπημα».

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2023, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αναμένεται να καταφθάσει μια ενημέρωση για τον Microsoft Edge, με την οποία θα απενεργοποιηθεί εντελώς ο προηγούμενος browser της εταιρείας σε ορισμένες Windows 10 συσκευές. Επίσης, θα αλλάξουν υποχρεωτικά σε όλα τα συστήματα όλοι οι σύνδεσμοι και οι παραπομπές στον Internet Explorer 11, για να ανοίγουν με τον Edge. Έπειτα, στις 13 Ιουνίου του 2023, όταν η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για τα Windows, με την οποία θα αφαιρεθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Internet Explorer από το λειτουργικό της σύστημα.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft:

«Η εφαρμογή του Internet Explorer 11 (IE11) για desktop υπολογιστές που πλέον δε λαμβάνει υποστήριξη έχει προγραμματιστεί να απενεργοποιηθεί οριστικά σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 10 στις 14 Φεβρουαρίου του 2023, μέσω μιας ενημέρωσης του Microsoft Edge και όχι μέσω ενημέρωσης των Windows, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Όλες οι υπόλοιπες συσκευές που δεν έχουν ήδη ανακατευθυνθεί από τον IE11 στον Microsoft Edge είναι προγραμματισμένο να ανακατευθυνθούν με την ενημέρωση του Microsoft Edge που θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου του 2023. Η αλλαγή αυτή και η χρήση μιας ενημέρωσης του Microsoft Edge για την απενεργοποίηση του Internet Explorer έχει ως στόχο να παρέχει καλύτερη εμπειρία χρήσης και να βοηθήσει τους οργανισμούς να μεταφέρουν και τους τελευταίους εναπομείναντες χρήστες του Internet Explorer 11 στον Microsoft Edge. Υπενθυμίζεται ότι η υποστήριξη του Internet Explorer 11 έχει διακοπεί από τις 15 Ιουνίου του 2022».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις