Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Warren Buffett επενδύει 22,5 εκατ. δολ. στην Ισραηλινή eVolution Networks  

Στην επένδυση ποσού 22,5 εκατ. δολαρίων στην Ισραηλινή eVolution Networks προχώρησε η Berkshire Hathaway Energy, holding εταιρεία του Warren Buffett σε συνεργασία με την GE Ventures.

Η startup εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λύσεων εξοικονόμισης ενέργειας που αφορούν σε Mobile Network Operators (MNOs), βοηθώντας τους να περιορίσουν τα κόστη τους μέσω της περισσότερο “ευφϋούς” διαχείρισης της ενέργειας. Θα πρέπει να τονιστεί πως η βιομηχανία των m-δικτύων καταναλώνει περίπου το 3% της παγκόσμιας χρήσης ενέργειας, γεγονός που αποτιμάται σε ποσό της τάξεως των 20 δισ. δολ. ετησίως!

Υπογραμμίζεται πως η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση δεν αποτελεί την πρώτη του κ. Buffett στο Ισραήλ. Η αρχή έγινε το 2006 όταν και εξαγόρασε έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 80% της Iscar, κατασκευάστριας εταιρείας ξυραφιών, ενώ απέκτησε και το υπόλοιπο 20% της ίδιας εταιρείας το 2013 καταβάλλοντας ακόμη 2 δισ. δολ. Εν συνεχεία, απέκτησε το 60% της Agro Logic LTD, η οποία αναπτύσσει λύσεις ηλεκτρονικής διαχείρισης προϊόντων κτηνοτροφίας και ακολούθησε η επένδυση στην κατασκευάστρια εταιρεία εξαρτημάτων σύνδεσης Ray-Q Interconnect, που δραστηριοποιείται έντονα στους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις