Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Intracom Telecom στο Mobile World Congress 2016

Το περίπτερο της Intracom Telecom στο φετινό Mobile World Congress ήταν μεγάλο και γεμάτο με πολλές λύσεις υψηλής τεχνολογίας για εταιρείες, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και για τη τοπική αυτοδιοίκηση και τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι οποίοι εκπλήσσονταν που μια ελληνική εταιρεία προσφέρει λύσεις με τεχνολογίες αιχμής.

Η νέα σειρά σημειακών μικροκυμματικών προϊόντων StreetNode και UltraLink λειτουργούν στην περιοχή υπέρ-υψηλών συχνοτήτων 60 GHz και 70-80 GHz για “Gigabit-to-The-Home”, δίνοντας έμφαση στην ευκολία εγκατάστασης των ασύρματων τερματικών στη στέγη της κατοικίας του συνδρομητή. Απευθύνονται στην αγορά της Αμερικής κυρίως και με αυτό τον τρόπο αυτό, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να επεκτείνουν το δίκτυό τους σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς την ανάγκη αδειοδότησης για τις συγκεκριμένες συχνότητες.

DSC_0651_702x336Στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το WiBAS Connect, η νεότερη πολυσημειακή πλατφόρμα που λειτουργεί στις συχνότητες των 26-28 GHz, για υπηρεσίες οικιακής και εταιρικής διασύνδεσης με χωρητικότητες έως και 500 Mbps. Απευθύνεται στις αγορές της Ευρώπης αλλά κυρίως της Μέσης Ανατολής και χρειάζεται αδειοδότηση.

Η ολοκληρωμένη λύση Smart Revenue Management βασίζεται στην σουίτα NGINius και προσφέρει στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ΙοΤ τη δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των εφαρμογών, ανοίγοντας νέες προοπτικές εσόδων και υποστηρίζοντας όλες τις επιχειρηματικές ανάγκες.

H Intracom Telecom συμμετέχει στο OpenDaylight platform παρουσιάζοντας λύσεις Software Defined Networks & Network Function Virtualization (SDN & NFV) οι οποίες επιτρέπουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν virtual υποδομές, όπως για παράδειγμα virtualized WiFi, όπου η ίδια υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλώς μειώνοντας τα κόστη και την πολυπλοκότητας ανάπτυξης.

Intracom_Telecom_MWC16_1a
Στο περίπτερο υπήρχε στημένη και μια λύση για έξυπνες πόλεις και δήμους αποτελούμενη από υποδομή έξυπνης διαχείρισης φωτισμού που προσφέρει μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα παρέχει δικτυακή υποδομή και σένσορες υπερήχων μέσω της οποίας μπορούν να προσφερθούν έξυπνες υπηρεσίες και εφαρμογές στους πολίτες, όπως για παράδειγμα έλεγχος της κίνησης στο δρόμο ή για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων για τους δήμους.

Τέλος, η Intracom Telecom προσφέρει σε ιδιόκτητα data centers υπολογιστική υποδομή Cloud για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και λύσεις τηλεϊατρικής οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε νοσοκομεία που ενδιαφέρονται να περάσουν τα αρχεία των ασθενών στο Cloud με ότι ευκολίες αυτό συνεπάγεται για όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες τοπικά ή απομακρυσμένα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις