Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

9 στις 10 ασφαλιστικές φοβούνται ότι θα χάσουν μερίδιo αγοράς λόγω FinTech

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση της PwC, η οποία βασίστηκε σε έρευνα 79 στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, το 90% των εταιρειών φοβούνται ότι θα χάσουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς προς τις FinTech Startups, τουλάχιστον 20%, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι επενδύσεις στις λεγόμενες InsureTech Startups έχουν πενταπλασιαστεί απο το 2013 φτάνοντας τα 3,4 δισ. δολ. ενώ παράλληλα προσφέρουν λύσεις σε μερικούς ή και σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας λειτουργίας των παραδοσιακών ασφαλιστικών εταιρειών.

Από την άλλη πλευρά οι ασφαλιστικές εταιρείες δείχνουν διστακτικές στο να προχωρήσουν οι ίδιες στο δρόμο της νέας τεχνολογίας, με το 43% να έχουν το FinTech στο κέντρο των δραστηριοτήτων τους, ενώ ακόμα λιγότερες, (28%) σκέφτονται τη συνεργασία με κάποια InsureTech Startup και μόνο το 14% συνεργάζεται ήδη.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της συνεργασίας είναι ο πιο πιθανός δρόμος για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι τομείς που οι InsureTechs είναι πιο δυνατές

Εκτίμηση κινδύνου

Οι InsureTechs μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο κάθε πελάτη με μεγαλύτερη ακρίβεια μια και συγκεντρώνουν και αναλύουν δεδομένα από πολλές πηγές και συνήθως έχουν καλύτερα εργαλεία.

Χαμηλότερες τιμές

H χρήση συσκευών IoT όπως φορετών συσκευών, αισθητήρων στα αυτοκίνητα κ.α. επιτρέπει τη προσφορά εξατομικευμένων τιμολογίων στους πελάτες, πολλές φορές χαμηλότερων απο τα γενικά τιμολόγια.

Προσέλκυση πελατών

Η είσοδος στο παιχνίδι των robo-adviser ίσως δώσει ένα πλεονέκτημα στις InsureTechs μια και θεωρητικά θα υπάρχει εξυπηρέτηση επιπέδου ασφαλιστών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον ενός επαγγελματικού κλάδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις