Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ChampionsID.com: ο δρόμος για το GES 2016

To ChampionsID.com μετά την εγχώρια αναγνώριση με δυο βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς  το 2016 (ΙΝΕΔΙΒΙΜ 1η θεση, Διαγωνισμός NBG Business Seeds 2η θέση) διακρίθηκε με τη συμμετοχή του στην «Ολυμπιάδα της Επιχειρηματικότητας», το Global Entrepreneurship Summit το οποίο έλαβε χώρα στην καρδιά του παγκόσμιου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, την Silicon Valley των Η.Π.Α.
Το ChampionsID.com ήταν το μοναδικό ελληνικό startup το οποίο επιλέχθηκε και χρηματοδοτήθηκε για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, απο το US Department of State για τη συμμετοχή του στο GES και να διαγωνιστεί μαζί με 32 άλλα startups από όλον τον κόσμο ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες αιτήσεων, σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό μπροστά σε επενδυτές, καταξιωμένους επιχειρηματίες και εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η εμπειρία συμμετοχής μας εκεί ήταν μοναδική καθώς μας έφερε σε επαφή με εκατοντάδες επιχειρηματίες και επενδυτές, μας προσέφερε μερικές πολύ σημαντικές γνωριμίες και μας έδωσε την ευκαιρία να ανήκουμε πλέον στο alumni ενός πολύ δυνατού δικτύου μέσω του οποίου η πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ διευκολύνεται αρκετά. Επίσης συμμετείχαμε σε workshop με την υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (Penny Pritzker), η οποία μας κάλεσε για να μάθει ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις χώρες μας στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε εταιρίες με παγκόσμιο αντίκτυπο. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε να γίνεται και στην Ελλάδα.

KS1
Η αίσθηση που πήρα προσωπικά από την πρόσκληση στo GES2016 είναι ότι η Silicon Valley δεν είναι απλά ένα μέρος, είναι ένα πραγματικό οικοσύστημα. Ένας ζωντανός οργανισμός μέσα στον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Κυβέρνηση, Επενδυτές, Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Επιχειρηματίες, λειτουργούν και συνεργάζονται αρμονικά στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο η πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Επαρκής υποστήριξη, συγκεκριμένη πολιτική και κεφάλαια σε συνδυασμό με πλήθος ταλέντου, είναι διαθέσιμα προκειμένου να επικεντρωθείς στην ιδέα σου.
Περα απο την παραπάνω πραγματικότητα και την ύπαρξη πολλών περισσότερων επενδυτικών ευκαιριών στις ΗΠΑ οπου κυριαρχεί το μοτο «go big or go home»,  υπάρχει και το προνόμιο της κοινής γλώσσας και κουλτούρας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να επεκταθείς και να επικοινωνήσεις τα μηνύματα σου γρηγορότερα σε ένα ευρύ κοινό να γίνεται πολύ ευκολότερα.
Status της υπηρεσίας μας

Το ChampionsID.com το οποίο επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται στη φάση κατά την οποία συνάπτει ήδη σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με αθλητικούς οργανισμούς και σημαντικούς παράγοντες του διεθνούς αθλητικού χώρου, προκειμένου να βοηθήσει Αθλητές να αναδειχθούν και να διεκδικήσουν κάποιες παγκόσμες ευκαιρίες, στις οποίες διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση. Πρόσφατα λανσάραμε το νέο version της υπηρεσίας μας, το Marketplace και τη σύνθετη αναζήτηση ταλέντων, μέσα από τις οποίες προσπαθούμε να «ματσάρουμε» αθλητές και επαγγελματίες ανάλογα με τις ανάγκες τους καθώς και να καλύψουμε συγκεκριμένες ζητήσεις από όλους τους χρήστες.

Αριθμώντας πλέον πάνω από 20 χιλιάδες αθλητές και εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου από όλον τον κόσμο, στοχεύουμε να επενδύσουμε σε νέα εργαλεία από τον Σεπτέμβρη που θα δημιουργήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο virality της πλατφόρμας μας και θα μας καταξιώσουν σαν το πρώτο παγκόσμιο one stop shop του αθλητικού οικοσυστήματος.
KS3
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις