Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα τρία “αγκάθια” του EquiFund!

Αναμφίβολα η πρωτοβουλία του EquiFund να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τα funds που έλαβαν κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και θα πρέπει στο επόμενο διάστημα θα κλιθούν να “μοιράσουν” σε ελληνικές επιχειρήσεις κεφάλαια που σε πρώτη φάση θα φτάσουν τα 450 εκατ. ευρώ και σε δεύτερη φάση μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ (σε βάθος 10ετίας).

Ωστόσο το EquiFund – και ιδιαίτερα τα funds και οι funds managers που έρχονται από το παρελθόν – έχει να αντιμετωπίσει τρία “αγκάθια” για τα οποία θα πρέπει να δοθούν κάποια στιγμή οι σχετικές απαντήσεις.

Αγκάθι Νούμερο 1″: Θα πρέπει κάποια στιγμή τα Jeremie Funds να δώσουν τα στοιχεία των επενδύσεων που έκαναν στο προηγούμενο διάστημα, κάτι που δεν έχει γίνει παρά τις συνεχείς οχλήσεις των ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων φυσικά και το Startupper).

Ο απολογισμός του Jeremie είναι κάτι που ζητά και ο κόσμος που ασχολείται με τα Startups και όχι μόνο τα Μέσα και είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του EquiFund, ενώ παράλληλα θα “διαλύσει” και τις όποιες “σκιές” υπάρχουν αναφορικά με την επιλογή κάποιων επενδύσεων.

“Αγκάθι Νούμερο 2”: Μαζί με τον απολογισμό της περιόδου των Jeremie θα πρέπει δοθούν στην δημοσιότητα και τα στοιχεία κάποιων exits προκειμένου η αγορά των Startups να αποκτήσει έναν δείκτη αναφοράς και να μην μιλούν όλοι για επιτυχίες οι οποίες στηρίζονται σε στοιχεία που κυκλοφορούν στην “πιάτσα” ως φήμες.

Σίγουρα αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν και εν πάση περίπτωση είναι διαφορετικά ένα exit να έγινε στα 50 εκατ. σε μετρητά και διαφορετικό αν το ίδιο ποσό δοθεί τμηματικά στο μέλλον ανάλογα με τους στόχους της συμφωνίας. Επίσης είναι πολύ διαφορετικό αν τελικά το ποσό δεν είναι 50 εκατ., αλλά είναι 70 εκατ. ή ακόμη χειρότερα 15 ή 20 εκατ.

“Αγκάθι Νούμερο 3”: Η δυσκολότερη εξίσωση που έχουν μπροστά τους τα funds του EquiFund συνδέεται με εξεύρεση των εταιρειών εκείνων που θα απορροφήσουν τα κεφάλαια που έχουν προς επένδυση, γεγονός που αναμφίβολα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, καθώς θυμίζουμε πως και στα Jeremie  τελικά έμειναν αδιάθετα κεφάλαια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις