Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κ. Παπαδημητρακόπουλος (ΣΕΚΕΕ): “Η Πολιτεία πρέπει να βρει το μήνυμα που θα κρατήσει τους νέους επιχειρηματίες στη χώρα”

Το ελληνικό περίπτερο στο Mobile World Congress είναι μία απάντηση στην αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς η χώρα δείχνει ότι έχει τη δύναμη και τα παραδείγματα στο χώρο της τεχνολογίας ώστε να σταθεί δίπλα στα εθνικά περίπτερα μεγάλων χωρών, αναφέρει σε συνέντευξή του από την Βαρκελώνη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος.

Ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος τονίζει ότι η συμμετοχή στο ελληνικό περίπτερο μπορεί να φέρει αποτελέσματα στο πώς βλέπουν οι άλλοι τις ελληνικές εταιρείες και για τις ίδιες να εξελιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα εκτιμά ότι αυτή την στιγμή γίνονται σοβαρές προσπάθειες από τα επενδυτικά κεφάλαια, τις θερμοκοιτίδες και τους εκπαιδευτικούς φορείς για να το εκκολάψουν.

Για την Πολιτεία αναφέρει ότι ο ΣΕΚΕΕ έχει συνομιλήσει τόσο με την προηγούμενη όσο και την νέα κυβέρνηση και τονίζει ότι θα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα αυτή την στιγμή είναι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Υποστηρίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να βρει ένα μήνυμα σταθερότητας για να κρατήσει τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και να υποστηρίξει τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Τέλος, για την πορεία της δικής του εταιρείας, της GLOBO, ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος προαναγγέλλει ένα ακόμη δραστήριο έτος, καθώς προετοιμάζονται νέες επενδύσεις, εξαγορές και προϊόντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις