Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ι. Σαμπράκου (ΓΓΤΤ): «Έχουμε δεσμεύσει πόρους για χρηματοδότηση tech startups στη νέα ΣΕΣ»

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υποστηρίζει τον τομέα των τεχνολογικών εταιρειών και των startups, όπως αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης ήταν η υποστήριξη και χρηματοδότηση του εθνικού περιπτέρου στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, δηλώνει σε συνέντευξή της στο Startupper.gr η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Ιωάννα Σαμπράκου.

Τονίζει, επίσης, ότι στόχος της Γενικής Γραμματείας, μέσω της οποίας η ελληνική Πολιτεία συμμετέχει στο περίπτερο, είναι να πολλαπλασιαστεί η δυναμική της δικτύωσης και των συνεργειών για τις ελληνικές εταιρείες στην Βαρκελώνη.

Για τα σχέδια του υπουργείου σχετικά με την υποστήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και των startups, η Ιωάννα Σαμπράκου τονίζει ότι για το αντικείμενο έχουν δεσμευθεί πόροι στο ΣΕΣ και έχουν κατατεθεί στην Κομισιόν οι αντίστοιχες προτάσεις για η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων υποστήριξης τέτοιων εταιρειών θα καθοριστεί μόλις εγκριθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς από την Κομισιόν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις