Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μ. Γκόντας: «Το Forky έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 800.000 ευρώ» (video-συνέντευξη)

Τον πρώτο γύρο (seed) χρηματοδότησης του Forky, της υπηρεσίας παρασκευής και διανομής ποιοτικού φαγητού σε σύντομο χρόνο που προέκυψε μέσα από την ομάδα και την εμπειρία της Cookisto, ανακοινώνει σε συνέντευξή του στο Startupper.gr ο Μιχάλης Γκόντας, συνιδρυτής της Forky Food Services.

Όπως είχε παρουσιάσει παλαιότερα το Startupper.gr, το μοντέλο του Forky περιλαμβάνει ένα μικρό μενού και έναν απλό τρόπο διαδικτυακής παραγγελίας μέσω smartphones, ενώ το δίκτυο διανομής της εταιρείας το οποίο καλύπτει ένα μικρό μέρος του κέντρου της Αθήνας, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που κατανέμει την πορεία των διανομέων, επιτρέπει τις παραδόσεις σε λιγότερο από 10-15 λεπτά από την παραγγελία.

Ο Μιχάλης Γκόντας εξηγεί πώς το μοντέλο για το Forky συνελήφθη μετά από την εμπειρία της Cookisto, μίας υπηρεσίας που συνέδεε ερασιτέχνες μάγειρες με «πεινασμένους» χρήστες, η οποία, ωστόσο, παρά τη δημοφιλία της δεν κατάφερε να διατηρήσει την επαναληψιμότητα των επισκεπτών της ώστε να καταστεί οικονομικώς βιώσιμη. Όπως τονίζει ο Μιχάλης Γκόντας, η πρόκληση για το Cookisto ήταν η προσφερόμενη άνεση προς τον χρήστη στην καθημερινότητά του: όταν παραγγέλνει φαγητό, εκτός από την ποιότητα αναζητά άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό, χωρίς ιδιαίτερες διαδράσεις με κάποιο άλλο πρόσωπο (τον μάγειρα, στην περίπτωση του Cookisto).

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση της νέας εταιρείας, αυτή ανήλθε σε 800.000 ευρώ, με κύρια συμμετοχή από το Openfund JEREMIE II από την Ελλάδα και του βρετανικού επενδυτικού ταμείου Blue Wire Capital. Συμμετείχαν επίσης Έλληνες ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφόρηση του Startupper.gr, στο γύρο συμμετείχε και ο Λέων Γιοχάη, ο οποίος ήταν ο ιδιώτης επενδυτής και στο γύρο «σποράς» του Cookisto (ο Μιχάλης Γκόντας απαντά στην συνέντευξη πώς η εταιρεία πέτυχε να συνεργασθεί και στο νέο εγχείρημα). Επιπλέον, στο γύρο συμμετείχε και επενδυτικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές.

Το Forky έχει μεγαλώσει σε μία ομάδα 25 ατόμων (η πλειονότητα διανομείς), ενώ προσφάτως ανακοίνωσε μία μικρή εξάπλωση της περιοχής που εξυπηρετεί. Η ομάδα της εταιρείας δεν μοιράζεται προς το παρόν κάποιο στοιχείο σχετικά με το ύψος των παραγγελιών που εξυπηρετεί καθημερινώς.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Μιχάλης Γκόντας μιλά για το Forky, τους λόγους που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας του Cookisto, τα διδάγματα που έχουν ενσωματωθεί στο νέο μοντέλο του Forky, την επένδυση που έλαβε η εταιρεία, καθώς και για το startup οικοσύστημα του Λονδίνου

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις