JA Start Up 2019: Μεγάλη η συμμετοχή στον Ελληνικό τελικό στις 30 Μαΐου

0

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι στην τελική ευθεία για να αναδείξει την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα φοιτητών και των φοιτητριών που συμμετέχουν φέτος στον 5ο Πανελλαδικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019».

O νικητής του πρώτου βραβείου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Eυρώπης. To «JA Start Up» υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές 18-30 ετών να αναπτύξουν με δομημένο και οργανωμένο τρόπο τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης.

Ρεκόρ συμμετοχής με 80 ομάδες από 20 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα

Στο «JA Start Up 2019» συμμετείχαν 500 φοιτητές και φοιτήτριες από 20 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα που κατέθεσαν και ανέπτυξαν 80 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Από τις 80 ιδέες, οι 20 προκρίθηκαν στο Μεγάλο Τελικό και θα διαγωνισθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, στην αίθουσα «Ιφιγένεια».
Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2019» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου 2019 στο Όσλο.

«Η αξιοσημείωτη αύξηση της φετινής συμμετοχής των φοιτητικών ομάδων απορρέει από το γεγονός ότι ο διαγωνισμός του Junior Achievement διαθέτει πολύ σημαντικά εργαλεία που τον διαφοροποιούν από αντίστοιχους φοιτητικούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Eυρώπης, Aργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Το «JA Start Up 2019» γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος και δίνει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις με ένα προσεκτικά μελετημένο εκπαιδευτικό υλικό που παρακολουθούν 15.000 φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, με απώτερο στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες φοιτητές να διαγωνισθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου οργανισμού μεγάλου κύρους -με παραρτήματα σε 120 χώρες- που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του και πρόσφατα κατέκτησε μια σπουδαία διάκριση, την 7η θέση των 500 καλύτερων μη κερδοσκοπικών οργανισμών στον κόσμο».

Ο Μάνος Παυλάκης, Learning Director και Υπεύθυνος του «JA Start Up 2019» για το ΣΕΝ/JA Greece, εξηγεί ότι φέτος -για πρώτη φορά- δημιουργήθηκε πρωτότυπη πλατφόρμα ειδικά για το φοιτητικό project επιχειρηματικότητας του JA έτσι ώστε να υπάρχει άριστη οργάνωση, υποστήριξη από εξαιρετικούς εθελοντές-μέντορες μέσω webinars και επικοινωνία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν. «Θέλουμε οι φοιτητές να αποκομίζουν κάτι ουσιαστικό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. H πλατφόρμα, https://learn.ja.org, αποτέλεσε ένα κόμβο επικοινωνίας, συνεργασίας και δικτύωσης και έδωσε τη δυνατότητα και σε φοιτητές από διαφορετικά Πανεπιστήμια απ’ όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Έχουμε εντυπωσιασθεί με τις έξυπνες ιδέες που έχουν κατατεθεί, ανυπομονούμε να δούμε τις επίσημες παρουσιάσεις την ημέρα του διαγωνισμού και ποια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό», κατέληξε ο κ. Παυλάκης.

Tην Πέμπτη 30 Μαϊου 2019, οι 20 ομάδες που προκρίθηκαν στον Πανελλαδικό Τελικό θα πραγματοποιήσουν τις επίσημες παρουσιάσεις τους από τις 11:30 έως τις 15:00. Θα ακολουθήσει ομιλία του CEO της Entranet και συγγραφέα του Best Seller «Startups: Από την ιδέα στην παγκόσμια αγορά», Λευτέρη Παπαγεωργίου και στις 15:30 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην επίσημη τελετή των βραβεύσεων, που θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Μαρία Γιαννέτου.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.