Mastercard και Microsoft συνεργάζονται για μια ολοκληρωμένη λύση ψηφιακής ταυτότητας

0

Mastercard και Microsoft ανακοίνωσαν την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Σήμερα, η επαλήθευση της ταυτότητάς του ατόμου στο διαδίκτυο εξαρτάται από τη φυσική ή τη ψηφιακή απόδειξη που παρέχεται από έναν κεντρικό φορέα, είτε πρόκειται για τον αριθμό διαβατηρίου, τη διεύθυνση κατοικίας, το δίπλωμα οδήγησης, τα διαπιστευτήρια του χρήστη ή άλλα μέσα.

Αυτή η εξάρτηση προκαλεί μεγάλη δυσκολία καθώς οι άνθρωποι καλούνται να θυμούνται πληθώρα κωδικών και υποβάλλονται καθημερινά σε πολύπλοκους τρόπους επαλήθευσης των στοιχείων τους και διαχείρισης των δεδομένων τους.
Μέσω της συνεργασίας τους, η Mastercard και η Microsoft στοχεύουν να δώσουν στους ανθρώπους έναν ασφαλή, άμεσο τρόπο για να επαληθεύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα ανά πάσα στιγμή.

Η απάντηση στις προκλήσεις αυτές είναι μια υπηρεσία που θα επιτρέπει την πρόσβαση και τον έλεγχο στα άτομα των δεδομένων της ταυτότητάς τους μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτή είναι η πρόθεση της Mastercard και για τον λόγο αυτό συνεργάζεται στενά με εταιρίες όπως η Microsoft.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν στόχο που κυνηγούν πολλές μεγάλες εταιρείες αλλά και Startups, ειδικά από τον χώρο του Blockchain. Η πρόσβαση σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε να ξεκλειδώσει νέες, βελτιωμένες εμπειρίες για τους χρήστες κατά την αλληλεπίδρασή τους με επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και την online κοινότητα χρηστών όπως:

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες: Βελτίωση και επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης του αιτούντος για το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, για τη χορήγηση ενός δανείου ή για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού σε υπηρεσίες πληρωμών.

Εμπόριο: Δημιουργία μιας πιο εξατομικευμένης και αποτελεσματικής εμπειρίας αγορών online και σε φυσικά καταστήματα, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής, τη συσκευή ή τον πάροχο υπηρεσιών

Κυβερνητικές υπηρεσίες: Απλοποίηση των συναλλαγών με κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς – όπως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση διαβατηρίων ή η διασφάλιση των πληρωμών (π.χ. Κοινωνική Ασφάλιση).

Ψηφιακές υπηρεσίες: Απλοποίηση και μεγαλύτερη διευκόλυνση κατά τη χρήση email, social media, υπηρεσιών streaming για ταινίες / μουσική και εφαρμογών για μετακινήσεις.

Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία για την ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην επίλυση κοινών προκλήσεων:

Απόκτηση ψηφιακής ταυτότητας: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες, παιδιά και πρόσφυγες, δεν αναγνωρίζονται επισήμως. Η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να βελτιώσει την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας, καθώς επίσης σε οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Επαλήθευση ταυτότητας: Μια ενιαία, με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, ψηφιακή ταυτότητα βοηθάει την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με έναν έμπορο, μια τράπεζα, μια κυβερνητική υπηρεσία και αμέτρητους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών με μεγαλύτερη ακεραιότητα, χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία.

Πρόληψη απάτης: Μια ενιαία ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της απάτης στις πληρωμές αλλά και στις διάφορες μορφές υποκλοπής ταυτότητας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες και ειδικά τεχνικές λεπτομέρειες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.