Η Mastercard λανσάρισε το Masterpass QR bot for Messenger

0

Το Facebook Messenger αποφάσισε να αξιοποιήσει η Mastercard προκειμένου να καταφέρει να εισάγει την εν γένει χρήση της τεχνολογίας στις μικρού μεγέθους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αφρική και την Ασία.

Σκοπός της; Μέσω του Masterpass QR bot for Messenger, να τους εμφυσήσει το αίσθημα της αποδοχής ηλεκτρονικών και mobile πληρωμών. Μάλιστα, όπως θεωρούν τα στελέχη τα Mastercard, η πρόσβαση σε εν γένει ψηφιακές πληρωμές θα βοηθήσει τις εν λόγω επιχειρήσεις να επεκτείνουν την λειτουργία τους σε νέες αγορές, «ξεκλειδώνοντας» παράλληλα μια σειρά από οικονομικές υπηρεσίες και αντίστοιχα προϊόντα που θα τους επιτρέψουν να «ανθήσουν».

Η συγκεκριμένη Messenger εμπειρία αναμένεται να λανσαριστεί κατά πρώτον στην Νιγηρία, όπου η Mastercard θα παρουσιάσει ένα πιλοτικό Masterpass QR bot, έτσι ώστε να βοηθήσει τους μικρο-επιχειρηματίες να αποδέχονται QR πληρωμές. Την ίδια στιγμή, οι Ecobank και Zenith Bank αναμένεται να υποστηρίξουν το καινοτόμο πρόγραμμα.

Με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που πραγματοποίησαν από κοινού το The Fletcher School και το Mastercard Center for Inclusive Growth, τα κεφάλαια που διακινούνται από τους τελικούς καταναλωτές προς τις επιχειρήσεις στην Νιγηρία σε ετήσια βάση ανέρχονται στα επίπεδα των 301 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εξ’ αυτών, το 98% βασίζονται ακόμη σε μετρητά!

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.