Metavallon VC: 200.000 ευρώ στην Useberry

0

Η Metavallon VC ανακοινώνει επένδυση €200.000 στην Useberry, (πρώην HappenApp),  μια  εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για την δεύτερη επένδυση της Metavallon VC μετά από αυτή της Speen.

Η Useberry αναπτύσσει μια user testing πλατφόρμα που επιτρέπει σε όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν μια web ή mobile εφαρμογή, να δοκιμάσουν διαφορετικές επιλογές UX μέσω αυτοματοποιημένων user tests πάνω στα πρωτότυπα των εφαρμογών τους.

H πλατφόρμα της Useberry απευθύνεται σε ανεξάρτητους σχεδιαστές και προγραμματιστές εφαρμογών, σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και σε εταιρείες με εσωτερικά τμήματα ανάπτυξης προσφέροντας τους ακριβή και άμεσα UI/UX user tests από προσεκτικά επιλεγμένους για την κάθε εφαρμογή πραγματικούς χρήστες και χωρίς τη μεσολάβηση επαγγελματιών testers.

Με έδρα την Αθήνα και ιδρυτές τους μηχανικούς υπολογιστών, Βασίλη Κυριμκυρίδη και Θοδωρή Τόκη, η πλατφόρμα της Useberry επιτρέπει στους πελάτες της να δοκιμάσουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις διαφορετικές τους UI/UX επιλογές και να λάβουν αντικειμενική αξιολόγηση της συμπεριφοράς των χρηστών και των προτιμήσεών τους.

Η εταιρεία βλέπει ήδη θετική ανταπόκριση από την αγορά, έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση της πλατφόρμας της με δημοφιλή εργαλεία δημιουργίας πρωτοτύπων (InVision, Marvel) και συνεχίζει να προσθέτει επιπλέον features, όπως αυτοματοποιημένες συστάσεις που αφορούν το UX και οι οποίες προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων των πελατών της.
Η ομάδα πρόσφατα είχε διακριθεί και στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία προκειμένου να επιταχύνει την προϊοντική της ανάπτυξη, να διευρύνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας βελτιώνοντας το R&D και να ενδυναμώσει την ομάδα της με κατάλληλα στελέχη ώστε να προσεγγίσει την αγορά των ΗΠΑ. Ο στόχος της Useberry είναι να αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάλυσης ευχρηστίας εφαρμογών και να καταφέρει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στη ροή εργασίας των εταιρειών, των προγραμματιστών και των σχεδιαστών.

Με την «προϊοντοποίηση» μιας υπηρεσίας που παραδοσιακά αποτελούσε μια κοστοβόρα και αργή διαδικασία, η Useberry προσφέρει πρόσβαση σε feedback πραγματικών χρηστών σε όσους σχεδιάζουν μια ψηφιακή εμπειρία”, δηλώνει ο Γιώργος Καραντώνης, Partner στη Metavallon VC.  “Παρά την ραγδαία ανάπτυξη των κινητών & internet εφαρμογών, ο UI/UX user testing τομέας παραμένει παραδοσιακός. Είμαστε χαρούμενοι που υποστηρίζουμε την ομάδα της Useberry, την οποία γνωρίσαμε αρχικά μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds. Με τη στήριξή μας πιστεύουμε ότι θα εδραιωθεί ως πρωτοπόρα εταιρεία στον χώρο του UX παρέχοντας real time έρευνες χρηστών σε διεθνείς εταιρείες. Στόχος της εταιρείας είναι η πλατφόρμα να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για το σχεδιασμό εφαρμογών που θα προσφέρουν βέλτιστη εμπειρία χρήστη σε όλα τα ηλεκτρονικά κανάλια επικοινωνίας. Η επένδυσή μας στην Useberry ακολουθεί την στρατηγική μας να υποστηρίζει πρώιμες καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε B2B υπηρεσίες, και είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης της εταιρείας στους επόμενους μήνες.

Ο Βασίλης Κυριμκυρίδης, CEO της Useberry σχολιάζει: “Οι περισσότερες εταιρείες βασίζονται αποκλειστικά στα στατιστικά στοιχεία και γνωρίζουν μόνο την απόκριση και τον τρόπο που κάνουν interact οι χρήστες τους. Δεν γνωρίζουν όμως γιατί κάνουν αυτές τις κινήσεις. Το προϊόν μας βοηθάει ώστε ο σχεδιασμός να κινείται γύρω από την εμπειρία του χρήστη σε κάθε στάδιο. Βάσει της εμπειρίας μας πιστεύουμε ότι ο κάθε προγραμματιστής έχει ανάγκη να αποφύγει τον επαναπρογραμματισμό μιας εφαρμογής για UI/UX προβλήματα και κάθε εταιρεία επιθυμεί να λανσάρει στην αγορά εφαρμογές, εύκολα κατανοητές από τους χρήστες ως προς το σύνολο των λειτουργιών τους και να χτίσει εμπιστοσύνη και επιχειρηματική αξία για το προϊόν της. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την Metavallon VC, σε συνδυασμό με την επένδυση, θα μας φέρει πιο κοντά σε εταιρικές συνεργασίες, σε B2B επιχειρηματική εμπειρία και σε διεθνή επέκταση του προϊόντος μας.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.