Η Microsoft εξαγόρασε την Social Learning Startup εταιρεία Flipgrid

0

Στην απόκτηση της Flipgrid, μιας Startup που ειδικεύεται στην δημιουργία εκπαιδευτικών social βίντεο, προχώρησε η Microsoft η οποία με την κίνηση αυτή «χτυπά» την πόρτα των σχολικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια βίντεο-πλατφόρμα συζήτησης που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 20 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Flipgrid δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συζητήσουν και να απαντήσουν σε θεματολογία που τους ενδιαφέρει μέσω βίντεο κλιπ.

Η διαδικασία θυμίζει την δημοφιλή λογική της δημιουργίας ενός απαντητικού βίντεο στο YouTube, που αφορά σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα ή ακόμη και σε κάποια είδηση, ενώ η πλατφόρμα του Flipgrid αξιοποιείται από τους μαθητές και τους καθηγητές σε κάτω παραπάνω από 180 χώρες προκειμένου να δομήσουν τις απαιτούμενες ικανότητες της ψηφιακής εποχής αναφορικά με την ανάπτυξη και τον διαμοιρασμό περιεχομένου βίντεο.

Μια από τις καινοτόμες αλλαγές που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Microsoft σε σχέση με το Flipgrid είναι πως θα το διαθέσει εντελώς δωρεάν σα σχολεία, ενώ όσοι εκ των χρηστών-πελατών έχουν ήδη πληρώσει σχετική συνδρομή, αναμένεται να λάβουν μια επιστροφή χρημάτων!

Όπως σημείωσε σχετικά ο Eran Megiddo, Corporate Vice President της Microsoft: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από το γεγονός του σημαντικού βαθμού επίδρασης που είχε το Flipgrid στην διαδικασία του social learning μέχρι σήμερα, ενώ στις άμεσες επιδιώξεις μας είναι να βοηθήσουμε ώστε να μεγαλουργήσει περαιτέρω ενόσω αποτελεί τμήμα της οικογένειας λύσεων, προϊόντων και εφαρμογών της Microsoft».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.