Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ελληνική Καινοτομία – Ταξίδι στο Λονδίνο

Στο τέλος του Οκτωβρίου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική εβδομάδα στο Λονδίνο, καθώς η ομάδα του iYouth Lab παρακολούθησε το συνέδριο “Reload Greece Conference” (RGC) και ήταν μέρος των εκδηλώσεων του “Reload Young Entrepreneurship Program” (RGYEP) στα βρετανικά πανεπιστήμια. Πριν ξεκινήσω λεπτομερώς, επιτρέψτε μου να σας πω την ιστορία της επαφής μας με την ομάδα του Reload Greece και γιατί πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια.

Πέντε μήνες πριν …

Τον περασμένο Ιούνιο το iYouth Lab μπήκε στη λίστα των Top 75 καινοτόμων εταιρειών και προσκλήθηκε στην εκδήλωση Startup Grind Europe στο Λονδίνο. Εκεί, μεταξύ άλλων, συναντήσαμε την ομάδα του Reload Greece. Το Reload Greece είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει στη νέα γενιά επιχειρηματιών καθοδήγηση, υποστήριξη και πολλά εφόδια για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με κοινωνικό ή καθαρά οικονομικό αντίκτυπο. Οι νέοι και υποψήφιοι επιχειρηματίες συμμετέχουν με μια σειρά εκδηλώσεων και workshops που τους βοηθούν να εξελίξουν και συγκεκριμενοποιήσουν την ιδέα τους, να συγκροτήσουν ομάδα και να δημιουργήσουν την βέλτιστη εκκίνηση για το επιχειρηματικό τους ταξίδι.

Ήταν τότε που το RG κάλεσε το iYouth Lab να παραστεί στο RG Conference αλλά και εμένα προσωπικά ως προσκεκλημένο ομιλητή στο Imperial College, στο CASS Business School (Κεντρική φωτογραφία) και στο Πανεπιστήμιο Newcastle στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης RGYEP στα Πανεπιστήμια.

Η εμπειρία RGC και RGYEP

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου ήταν η ημέρα του Συνεδρίου, στην οποία πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις πιο εστιασμένες και διαδραστικές συνομιλίες που παρακολούθησα ποτέ.
Το θέμα της διάσκεψης ήταν “Hacking Entrepreneurship in a Culture” αλλά και ποιοι είναι οι κύριοι πυλώνες αλλαγής και καινοτομίας σε μια κοινωνία.
Οι ομιλητές περιλάμβαναν επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις ιστορίες και την εμπειρία τους για το πώς είδαν την αλλαγή να συμβαίνει στις χώρες τους, συμβουλεύοντας για το πως μπορούν να δημιουργηθούν οι ίδιες ευκαιρίες και στην Ελλάδα.

Μετά το συνέδριο, η ομάδα μας συμμετείχε στην περιοδεία RGYEP στα πανεπιστήμια. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, Έλληνες κυρίως φοιτητές σε κάθε Πανεπιστήμιο που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα άκουσαν τις παρουσιάσεις μας και τις εμπειρίες μας στη μέχρι τώρα πορεία μας.
Μετά από την ομιλία πραγματοποιήθηκε μια αλληλεπιδραστική συζήτηση με τους φοιτητές, ενώ στο τέλος όλοι συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι που προβάλλει τον τρόπο δημιουργίας ιδεών ενώ βοηθάει τους φοιτητές να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Η επαφή μας με τους νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες και η δίψα τους για αλλαγή και καινοτομία, σε συνδυασμό με τις συνεργασίες μας με ερευνητές και πανεπιστήμια, είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει το iYouth Lab.
Είμαστε ένα εργαλείο για την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα που συνδέει σπουδαστές, καθηγητές, ερευνητές, αποφοίτους, πανεπιστήμια, κολέγια και ερευνητικά κέντρα με στόχο τις συνεργασίες για διάφορα projects.
Έχουμε στόχο να γίνουμε το κέντρο των καινοτόμων έργων που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο

Σε κάθε περίπτωση  ευχόμαστε η ομάδα της RG να γίνει ισχυρότερη και να συνεχίσουν οι προσπάθειές τους για να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν τις νεότερες γενιές να αλλάξουν τον κόσμο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις