Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το IQbility έχει επενδύσει 1 εκατ. ευρώ σε Startups σε 5 χρόνια!

Το συνολικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ έχει επενδύσει στην ελληνική Startup σκηνή η θερμοκοιτίδα του Ομίλου Quest, IQbility, στα πέντε χρόνια λειτουργίας της.

Ειδικότερα, το IQbility στο διάστημα αυτό έχει υποστηρίξει 12 επιχειρήσεις, οι οποίες προσέλκυσαν συνολικά κεφαλαία ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ από την αγορά και δημιούργησαν περισσότερες από 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Mist.io, Allcancode, Roadcube, e-NIOS, Accusonus, Blendo, Reembed είναι μερικές απο τις Startup που έχει επενδύσει το IQbility.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στο “Gazarte”, παρουσιάσθηκε το σύνολο του έργου του IQbility, η συμβολή του στην επιχειρηματική εξέλιξη των ομάδων με τις οποίες συνεργάστηκε, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή του στην ανάδειξη και ωρίμανση του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα μελλοντικά σχέδια του IQbility, τα οποία θα εστιάσουν στις επενδύσεις και όχι στο incubation, καθώς και τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Όμιλος από την πενταετή αυτή δραστηριότητα, με κυριότερα τα εξής:
– Η στενή συνεργασία startup και μεγάλων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για να υπάρξει καλύτερη στόχευση και ταχύτερο αποτέλεσμα.
– Οι μεγάλες παραδοσιακές επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές startups και να μετασχηματιστούν, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.
– Το όραμα, η ομαδική εργασία, η ευελιξία, η ταχύτητα, η υπομονή και η σκληρή δουλειά παραμένουν τα θεμελιώδη συστατικά επιτυχίας για όλους.
– To IQbility θα συνεχίσει να επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και να συμβάλλει με επιπλέον δράσεις (όπως τα IQbility Meetups) στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

Όπως σημειώνει ο Όμιλος Quest, το 2013 δημιούργησε τη θερμοκοιτίδα IQbility με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρέφεια στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και τη συγκράτηση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου προς τις χώρες του εξωτερικού, και πλέον μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας το IQbility έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική δομή υποστήριξης και προώθησης της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί τη κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις