Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δυο Tokens που μπορεί να αλλάξουν τα πάντα γύρω μας

Αν ασχολείστε με το θέμα των κρυπτονομισμάτων θα έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πληθώρα από αυτά, διαφόρων ειδών και σκοπών, με τις εταιρείες να θέλουν να προσελκύσουν επενδυτές για τα σχέδιά τους από εξαιρετικά ριψοκίνδυνους επενδυτές και ιδιώτες, με την κατάσταση να έχει πολλά χαρακτηριστικά “Far West”. Υπάρχουν όμως δυο από αυτά που μας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον.

Η Block.one είναι μια Startup κρυπτονομισμάτων με έδρα τα νησιά Κέιμαν και γραφεία σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κατέχει ήδη δυο ρεκόρ: αυτό της μεγαλύτερης ICO η οποία έφτασε τα 4 δισ. δολ (!) αλλά και αυτό της μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις, χάνοντας πολλά εκατομμύρια κρυπτονομισμάτων επενδυτών και πολλούς πόντους αξιοπιστίας.

Τα κρυπτονομίσματα της Block.one ονομάζονται EOS και αυτό που θέλει να κάνει ο ιδρυτής της Startup, Brendan Blumer με έδρα το Hong Kong, είναι να φτιάξει το απόλυτο Blockchain το οποίο θα αντικαταστήσει το Ethereum, θα είναι ανοικτό, διασυνδεμένο με τα υπάρχοντα Blockchain και θα επιτρέπει σε όλους να φτιάχνουν εφαρμογές για τα πάντα γύρω μας.

Από τα 4 δισ. δολ. της ICO το 1 δισ. θα πάει σε χρηματοδοτήσεις Startups και άλλων VC οι οποίες θα αναπτύξουν εφαρμογές πάνω στο οικοσύστημα EOSIO μέσω του EOS VC ενώ ήδη τρέχει και ο πρώτος παγκόσμιος Hackathon. Βέβαια όπως προαναφέραμε η τεχνική αξιοπιστία του συστήματος τέθηκε σε αμφιβολία μια ένα ατέλεια έδωσε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε τρίτους κλέβοντας νομίσματα υψηλής αξίας.

Η ICO της Block.one είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας μέχρι στιγμής ενώ από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 7 δισ. δολ. σε ICOs, χωρίς να προσμετρούνται τα χρήματα της Block.one. Οι ICOs είναι ανεπίσημες και μη ελεγχόμενες από το υπάρχων χρηματοπιστωτικό σύστημα δημόσιες χρηματοδοτήσεις με τους επενδυτές να αγοράζουν τα νομίσματα που εκδίδουν οι εταιρείες ή κάποια αντιστοιχία σε μετοχές.

—-

O Garrett Camp είναι σίγουρα πιο γνωστός σαν ο συνιδρυτής της Uber αλλά πλέον θέλει να κάνει ότι και ο McAffee, αλλά όχι με την ασοβαρότητα και την γραφικότητα που τον διακρίνει.

Όραμά του είναι η δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος το οποίο θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα παραδοσιακά νομίσματα αλλά και τα ψηφιακά. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για αυτό το “ιερό δισκοπότηρο”, με πρώτο και καλύτερο το Bitcoin, αλλά και το Ethereum, το LiteCoin αλλά και το Ripple, ενώ στα δυο πρώτα μάλιστα εξελίσσονται τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν εκατομμύρια συναλλαγές το λεπτό, στα επίπεδα των Mastercard και Visa.

To κρυπτονόμισμα αυτό είναι το ECO και θα εκδοθούν 1 τρισ. νομισμάτων αρχικά τα οποία θα μοιραστούν στους αρχικούς υποστηρικτές, σε πανεπιστήμια, φορείς, συμβούλους και στρατηγικούς συνεργάτες.

Αντίθετα με το ρεύμα δεν θα γίνει ICO ενώ οι κόμβοι που θα ελέγχουν τις συναλλαγές θα είναι πιστοποιημένοι και δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να δημιουργήσει κάποιον ανώνυμα, άρα μειώνεται και ο βαθμός αποκέντρωσης.

Η έκδοση μεγάλου αριθμού tokens δεν θα φέρει τεχνητή αύξηση στην αξία του άρα θα παραμείνει ελκυστικό σαν μέσο καθημερινών συναλλαγών, κάτι που δεν που δεν μπορεί να κάνει το Bitcoin το οποίο έχει γίνει επενδυτικό προϊόν αν και ξεκίνησε από νόμισμα.

Δεν θα χρειάζεται εκτεταμένο mining για τη συντήρηση και έλεγχο του δικτύου άρα δεν είναι ενεργοβόρο όπως το Bitcoin μια και όλοι που θα συμμετάσχουν θα κερδίζουν άμεσα tokens εστω και λίγα.
Επίσης θα βασίζεται σε εφαρμογές web και σε Smartphones κάτι που θα το κάνει άμεσα προσβάσιμο στο ευρύ κοινό και εύκολο στη διαχείρισή του.

Το πρώτο κρυπτονόμισμα που θα φτάσει στα χέρια των πολλών καταναλώτών και των καταστημάτων είναι αυτό που θα κερδίσει το παιχνίδι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις