Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech PIXPAY λανσάρει τραπεζική υπηρεσία αποκλειστικά για εφήβους

Η FinTech startup PIXPAY, με έδρα το Παρίσι, σήκωσε 3,1 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Global Founders Capital, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ίδρυσή της.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η PIXPAY σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι διαχειρίζονται και ξοδεύουν τα χρήματά τους, “χτίζοντας” μια ευρωπαϊκή τραπεζική υπηρεσία ειδικά για άτομα 10 έως 18 ετών.

Οι παραδοσιακές τράπεζες δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανηλίκων με αποτέλεσμα πολλοί έφηβοι να εξαρτώνται από τις οικογένειές τους για να τους δώσουν μετρητά. Ωστόσο αυτό δεν είναι πρακτικό για ηλεκτρονικές αγορές, ενώ για τους γονείς τα μετρητά έχει κάποια μειονεκτήματα, όπως ο κίνδυνος απώλειας ή κλοπής.

Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, τρεις γονείς, ο Benoit Grassin, ο Nicolas Klein και η Caroline Ménager, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το PIXPAY. Σκοπός τους είναι να ψηφιοποιήσουν τις δαπάνες για τους έφηβους και τους γονείς. Με 30 εκατομμύρια έφηβους στην Ευρώπη σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη δυνητική αγορά.

Η πρόταση της PIXPAY περιλαμβάνει έναν mobile τραπεζικό λογαριασμό, μια ενιαία κάρτα πληρωμής, επιλογές πληρωμής μέσω κινητού μέσω Apple Pay ή Google Pay και μια εφαρμογή που παρακολουθεί τις δαπάνες και βοηθά τους έφηβους να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Η εφαρμογή διαθέτει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για κάθε αγορά, ανάλυση γραφικών δαπανών, επιλογές αποζημίωσης και αποκλειστικές προσφορές με τις αγαπημένες μάρκες των εφήβων.

Μέσα από την εφαρμογή, οι γονείς θα μπορούν επίσης να ελέγξουν και να περιορίσουν τις δαπάνες (για παράδειγμα, να απαγορεύσουν τις αγορές σε τυχερά παιχνίδια) και να ορίσουν «αποστολές» για παιδιά, για παράδειγμα, προσφέροντάς τους 10 ευρώ σε αντάλλαγμα για τον καθαρισμό της κουζίνας.

Η PIXPAY σχεδιάζει να “λανσάρει” την υπηρεσία της στη Γαλλία από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους, με κόστος 2,99 ευρώ/ μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις