Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η TriEye εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση με συμμετοχή της Porsche

Η TriEye, startup που αναπτύσσει τεχνολογία αισθητήρων που βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να “βλέπουν” καλύτερα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, επέκτεινε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της στα 19 εκατ. δολάρια, με επικεφαλής την Intel Capital και συμμετοχή της Porsche. Οι όροι της επένδυσης της Porsche δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων της, καθώς και για την ανάπτυξη της ομάδας. Η TriEye, που ιδρύθηκε το 2017 από τους Avi Bakal (CEO), Omer Kapach (VP R&D) και Uriel Levy (CTO), έχει αναπτύξει μια κάμερα SWIR η οποία είναι μικρή σε μέγεθος, διαθέτει υψηλή ανάλυση και μπορεί να παραχθεί μαζικά για να αυξηθεί η ορατότητα και η ασφάλεια στο δρόμο.

“Αποστολή μας είναι να σώσουμε ζωές και να μειώσουμε τους κινδύνους ατυχημάτων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες φωτισμού” σχολίασε ο Bakal. “Η επέκταση του γύρου series A και η προσθήκη της Porsche ως στρατηγικού επενδυτή αποδεικνύει περαιτέρω ότι το SWIR αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη δημιουργία ασφαλέστερων και καλύτερων βοηθητικών συστημάτων οδήγησης και οπτικοακουστικών συστημάτων ελέγχου”.

Όσον αφορά την Intel, που ηγήθηκε της επένδυσης, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο “παιχνίδι” της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της ισραηλινής Mobileye, ενός μεγάλου προμηθευτή των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε ότι αφορά τα σημερινά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αυτοκινήτων, όπως αυτά που αφορούν την αλλαγή λωρίδων, το παρκάρισμα κ.α.

Η Mobileye ξεκίνησε το 1999 από το Ισραήλ και το 2014 μπήκε στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα, που ανήκει πλέον στην Intel, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BMW και VW για τη δημιουργία ηλεκτρικών και αυτόνομων, εμπορικών και μη, οχημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις