Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Delivery Hero εξαγόρασε την Κυπριακή Foody

Η γερμανική Delivery Hero, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παραγγελία και διανομή φαγητού παγκοσμίως, εξαγόρασε την κυπριακή Foody, μια startup με έδρα τη Λευκωσία η οποία προσφέρει υπηρεσίες delivery στην γειτονική χώρα από το 2015.

“Μπαίνοντας” στην Delivery Hero, η Foody, η οποία συνεργάζεται με πάνω από 750 καταστήματα στην Κύπρο, γίνεται μέλος μιας παγκόσμιας “οικογένειας” με παρουσία σε 39 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι η Delivery Hero έχει εξαγοράσει το e-food, το clickdelivery.gr αλλά και το deliveras.gr. Οι όροι της εξαγοράς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Ο Αργύρης Αργυρού, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Foody, δήλωσε σχετικά: “Όλοι στην ομάδα του Foody είναι ενθουσιασμένοι με την ένταξη μας στην Delivery Hero. Γινόμαστε μέλος σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο με πρόσβαση σε γνώση, εργαλεία και εμπειρία που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε ένα ακόμα καλύτερο Foody.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες μας, όπως επίσης και τα εστιατόρια που συνεργαζόμαστε, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, για την απίστευτη υποστήριξη τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε και τα επόμενα τέσσερα ακόμα καλύτερα”.

Σύμφωνα με το blog της εταιρείας, οι ιδρυτές και ολόκληρη η ομάδα του Foody η οποία ξεπερνά σήμερα τα 40 άτομα θα συνεχίσουν να διοικούν την εταιρεία και να αναπτύσουν το Foody. Η startup θα ωφεληθεί φυσικά από την εμπειρία, την τεχνολογία και τις επιχειρηματικές διαδικασίες της Delivery Hero, για να κάνει το scale up.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η Delivery Hero,σε αντίθεση με άλλους κολοσσούς του delivery που μάχονται για μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, έχει εγκαταλείψει τη Δυτική Ευρώπη και απολαμβάνει την “κυριαρχία” της σε χώρες όπως η Τουρκία, η Κροατία και η Ελλάδα. Τώρα, στο παιχνίδι μπαίνει η Κύπρος, η επέκταση στην οποία φαίνεται να αποτελεί μέρος αυτού του ευρύτερου “γεωστρατηγικού” πλάνου της εταιρείας.

Η Delivery Hero ανακοίνωσε επίσης σήμερα τα κέρδη της, αποκαλύπτοντας ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν από 167 εκατομμύρια σε 269 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ετήσια έσοδα της αυξήθηκαν κατά 98% “αγγίζοντας” τα 582 εκατ. ευρώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις