Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7,5 εκατ. δολάρια σήκωσε η Lenses.io από 83North και Marathon VC

Η Lenses.io, ανακοίνωσε ότι σήκωσε 7,5 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο Series A, από το διεθνές VC, 83North και τη “δική μας” Marathon, η οποία είχε ηγηθεί στην προηγούμενη χρηματοδότησή της (ως Landoop).

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη διεθνή ζήτηση. H Lenses λάνσαρε το προϊόν – ναυαρχίδα της, DataOps, στις αρχές του 2018 το οποίο έκτοτε έχει υιοθετηθεί από πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Babylon Health, Daimler, Zopa, Playtika και SAS Software.

Η επεξεργασία ροών μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming data) γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και θεωρείται απαραίτητη στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η τεχνολογία ανοικτού λογισμικού Apache Kafka, η οποία και δημιουργήθηκε το 2011 στο LinkedIn, έχει καταστεί ως η πλέον δημοφιλής στον χώρο, έχοντας υιοθετηθεί από το 80% των Fortune 500 εταιριών. Ωστόσο, η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων παραμένει δύσκολη και η αποτελεσματική αξιοποίησή τους ιδιαίτερα απαιτητική, ιδιαίτερα σε οργανισμούς που δεν διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία.

Η ανάγκη για την δημιουργία εργαλείων που θα καταστούσε την χρήση τεχνολογιών streaming data περισσότερο εύκολη και προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό υπήρξε έντονη. Η Lenses ιδρύθηκε ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη και πλέον προσφέρει στους καταναλωτές δεδομένων μια ενοποιημένη εμπειρία, δίνοντας τους ταχεία -και χωρίς την ανάγκη χρήσης κώδικα- πρόσβαση σε δεδομένα και συστήματα δεδομένων και επιτρέποντας τους την κατασκευή ροών δεδομένων, έτοιμων για χρήση, νόμιμα και με ασφάλεια.

“Δημιουργήσαμε τη Lenses για να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εμπειρίες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες μας κάνουν το DataOps μέρος των επιχειρηματικών τους πρακτικών, εφαρμόζοντας το σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τα Apache Kafka και Kubernetes”, δήλωσε ο Αντώνης Χαλκιόπουλος, ιδρυτής και CEO της Lenses.io.

“Τα δεδομένα είναι το καύσιμο με το οποίο λειτουργεί σχεδόν σε κάθε εταιρεία σε όλον τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε με τη Lenses σε αυτή τη μετασχηματιστική και υψηλής ανάπτυξης κατηγορία τεχνολογίας”, δήλωσε ο Laurel Bowden, Partner στο 83North.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις