Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

18 εκατ. δολάρια σήκωσε η Fidel για να διευκολύνει την ανάπτυξη του FinTech οικοσυστήματος

Η Fidel, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 18 εκατ. δολαρίων, την πρώτη μεγάλη της χρηματοδότηση με στόχο να κάνει τα δεδομένα πληρωμών μέσω κάρτας πιο ασφαλή και προσβάσιμα, ώστε το FinTech οικοσύστημα να αναπτυχθεί γρηγορότερα.

Τα FinTech funds Nyca Partners και QED Investors ηγήθηκαν του γύρου, στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι Citi Ventures, Commerce VC, Elefund, Horizons Ventures, Royal Bank of Canada, 500 Startups και πολλοί άγγελοι επενδυτές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Cris Conde, πρώην CEO της Sungard, και Taavet Hinrikus, ιδρυτή της Transferwise.

Μέσω ενός ασφαλούς και αξιόπιστου API, η Fidel παρέχει real-time πρόσβαση σε παγκόσμια οικονομικά δεδομένα από τις Visa, MasterCard και American Express – μέσω μιας απλοποιημένης διαδικασίας, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την προστασία των δεδομένων καθιστώντας ανώνυμους τους αριθμούς των καρτών. Επιπλέον, το API μειώνει το χρόνο που απαιτείται προκειμένου οι χρήστες (άλλες επιχειρήσεις) να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πληρωμών μέσω κάρτας, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν πιο γρήγορα εξατομικευμένες υπηρεσίες fintech.

Ο ιδρυτής και CEO της Fidel, πιστεύει ότι είχε έρθει η ώρα να δημιουργηθεί μια τέτοια λύση. “Αν και τα δίκτυα καρτών έχουν εξαιρετικά ισχυρές υποδομές, οι εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής εξελίσσονται και η επιλογή των καταναλωτών θα καθοδηγείται από την αξία”, δήλωσε συμπληρώνοντας: “Ο στόχος μας στην Fidel είναι να επιταχύνουμε την καινοτομία, ενισχύοντας όλους στο οικοσύστημα. Διευκολύνοντας τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τις υποδομές που υπάρχουν, τα δίκτυα καρτών παραμένουν “επίκαιρα”. Αίροντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές, οι εφαρμογές μπορούν να εισαχθούν στην αγορά γρηγορότερα. Αυτό οδηγεί την αξία πίσω στους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν τα ίδια οφέλη και την εμπειρία χρήστη που έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.”

Σύμφωνα με το Tech.eu, η Fidel θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ενισχύσει την ομάδα της, να υποστηρίξει την ανάπτυξη των προϊόντων της και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, τις Σκανδιναβικές χώρες και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις