Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 5G “έφτασε” στην Κίνα και κοστίζει 18 δολάρια το μήνα!

Οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα λάνσαραν επίσημα υπηρεσίες 5G σε 50 πόλεις, μόλις έξι μήνες μετά την έκδοση της σχετικής άδειας από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η China Telecom, η China Unicom και η China Mobile παρουσίασαν στην αγορά “πακέτα 5G” που ξεκινούν από τα 18 δολάρια (128 yuan) το μήνα – τιμή που αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ υψηλή για να οδηγήσει στη μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας. Τα πιο ακριβά πακέτα “φτάνουν” τα 85 δολάρια (599 yuan) και περιλαμβάνουν 300 gb δεδομένων και 3,000 λεπτά ομιλίας.

Αυτή τη στιγμή, το 5G είναι διαθέσιμο σε 50 κινέζικες πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι το Πεκίνο, η Σανγκάη, το Γκουανγκζού και η Σεντζέν. Εκτός από την Κίνα, η Νότια Κορέα είναι η μόνη άλλη χώρα που διαθέτει υπηρεσίες 5G εθνικής εμβέλειας. Εντωμεταξύ, μέχρι στιγμής θεωρείτο ότι η Ιαπωνία θα “προλάβαινε” λόγω των Ολυμπιακών αγώνων που “έρχονται” το 2020, όμως τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.

Εννοείται ότι εκτός των παραπάνω στη μάχη του 5G – η οποία έχει πυροδοτήσει και πολιτική αντιπαράθεση- έχει μπει και η Αμερική. Ο Donald Trump είχε δηλώσει πέρυσι ότι “ο αγώνας έχει ξεκινήσει και η Αμερική πρέπει να κερδίσει”. Ωστόσο μέχρι στιγμής μόνο συγκεκριμένες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν 5G κάλυψη, από τις AT&T, Verizon, T-Mobile και Sprint.

Τώρα που “ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα 5G στον κόσμο”, όπως το χαρακτήρισαν οι Κινέζοι πάροχοι, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία μένει να δούμε πώς αυτό θα λειτουργήσει και θα αξιοποιηθεί, τι εφαρμογές θα δημιουργηθούν, πώς θα εφαρμοστεί έμπρακτα και τι θα αλλάξει στην πράξη (πέρα φυσικά από την ταχύτητα).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις