Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι founders του Instagram επενδύουν σε νέα εφαρμογή βίντεο-μηνυμάτων

Μπορεί να γνωρίζετε το Slack, το Microsoft Teams αλλά πόσοι γνωρίζετε το Loom; Πιθανότατα όχι πολλοί, τουλάχιστον ακόμα. Το Loom είναι μια υπηρεσία βίντεο-μηνυμάτων, σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση. Δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα σε εργαζόμενους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω βίντεο, να συζητήσουν για ένα πρόβλημα και να μοιραστούν links άμεσα.

Το Loom ξεκίνησε το 2016 όμως τώρα αρχίζει και αναπτύσσεται ουσιαστικά. Από 1,1 εκατ. χρήστες και 18,000 εταιρείες που είχε τον Φεβρουάριο, πλέον “μετρά” 1,8 εκατ. χρήστες, 50,000 εταιρείες και 15 εκατομμύρια λεπτά σε βίντεο ανά μήνα! Το Loom είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε επιχειρήσεις των οποίων το προσωπικό δουλεύει εξ αποστάσεως καθώς τους προσφέρει την αμεσότητα ενός βίντεο χωρίς όμως τη δυσκολία του να κανονιστεί ένα βίντεο-κλήση.

Όλα αυτά τα στοιχεία, “έφεραν” στην εταιρεία μια χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 30 εκατ. δολαρίων της οποίας ηγήθηκε η Sequoia Capital ενώ συμμετείχε και η Kleiner Perkins, ο CEO της Figma, Dylan Field, ο CEO της Front, Mathilde Collin και οι συνιδρυτές του Instagram Kevin Systrom και Mike Krieger. Η χρηματοδότηση αυτή, που έρχεται μόλις έναν χρόνο μετά τον Α’ Γύρο (ύψους 11 εκατ. δολ.), θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του προϊόντος και της στρατηγικής πωλήσεων.

Μέχρι σήμερα, το Loom έχει επικεντρωθεί σε μια στρατηγική διανομής “από κάτω προς τα πάνω”. Προσπαθούσε να “κερδίσει” όσο περισσότερους υπαλλήλους μπορούσε ώστε το Loom τελικά να καταφέρει να γίνει το λογισμικό που θα επέλεγαν οι ομάδες. Τώρα θέλει αυτό να αλλάξει και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μεγαλώσει και να προσφέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και δικαιωμάτων που απαιτούν οι IT μάνατζερ. Γι’ αυτό το σκοπό, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το Loom for teams το οποίο αρχικά θα γίνει διαθέσιμο σε beta και θα λανσαριστεί επίσημα στις αρχές του 2020.

Παράλληλα, η εταιρεία κυκλοφορεί την εφαρμογή της (για iOS αρχικά) τον επόμενο μήνα, με βελτιωμένες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο. Από τις αρχές του νέου έτους – που η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε Android – θα προστεθούν νέες επιλογές όπως η αναζήτηση, η αλλαγή ταχύτητας αλλά και ειδικές επιλογές για παρουσιάσεις και pitches.

“Όταν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το Loom στράφηκα προς τον Kevin, τον συνιδρυτή του Instagram και είπα: «Ω Θεέ μου, πώς το έκαναν αυτό; Φαίνεται απίστευτα γρήγορο”, δήλωσε ο Mike Krieger σχετικά με το προϊόν και ο Kevin Systrom συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί βλέπω ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της οπτικής επικοινωνίας με τον ίδιο τρόπο που προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε στο Instagram».

Με πληροφορίες από TechCrunch

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις